Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] otwieranie strony w pętli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
icetab
Witam was jak zrobic skrypt ktory odpale w przeglądarce jako php i on bedzie otwieral w nim strone

www.stronamoja.pl/news.php?id=$liczba

i ta liczba bedzie +a czyli bedzie robil to

pierw w www.stronamoja.pl/news.php?id=1
www.stronamoja.pl/news.php?id=2
itd. ?

i powiedzmy do jakiegoś wybranego wyniku
sniezny_wilk
Nie wiem o co Tobie chodzi za bardzo, do przekierowania służy header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual..

1. Czytasz z tablicy GET wartość ID ($_GET["cos"])
2. Zwiększasz ID o ile chcesz (++, +1, itp)
3. Sprawdzasz czy ID nie przekracza zasięgu (prosty IF)
4. Wyświetlasz link
icetab
chodzi mi o to ze co 1 sekunde w jedenym oknie przegladarki bedzie otwieral nowy id
nospor
no to dostales odpowiedź: header
  1. <?php
  2. header("Refresh: 1; url=link?id=noweid");
  3. ?>

a noweid to chyba juz se sam wyliczysz?
icetab
mi by bardziej chodzilo o to zeby skrypt wykonywal sie nie na stronie gdzie jest skrypt php tylko on mial by sie odnosic do innego serwera winksmiley.jpg

i jescze nie znam sie dobrze na petli for sad.gif
sniezny_wilk
Skoro przekierujesz się na inny serwer to nie będziesz miał możliwości wykonywania skryptów na nim, jeśli nie będziesz miał dostępu. Skoro nie znasz pętli for (nie wymaganej do tego raczej) to proponuję jakiś kurs PHP dla początkujących poczytać, a potem zabierać się za takie rzeczy smile.gif

EDIT: Ale jeśli Cię dobrze zrozumiałem, to chyba chcesz rotator stron wykonać ? Wtedy to byś musiał z ramek skorzystać lub z jakiego iframe i zmieniać zawartość w nim.
icetab
kurde nie potrafie to wykonac ..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.