Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Oscommerce] Metatagi, tytuł, stopka
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
blackneron
Próbuję przerobić dla swoich potrzeb oscommerce'a.
Pierwsza rzecz to nazwa sklepu jest jedna, a wersji językowych mam 4. (w admince nigdzie nie znalazłem 4 pól dla nazwy sklepu).
Druga rzecz, chciałbym wyrzucić standardową stopkę (powered by Oscommerce).
Trzecia rzecz, to wrzucenie do <title> Nazwa sklepu | Kategoria produktów | Produkt.

Moja wersja sklepu to: osCommerce Online Merchant v2.2 RC2a.
Sadu2
Cytat(blackneron @ 30.04.2008, 15:23:28 ) *
Druga rzecz, chciałbym wyrzucić standardową stopkę (powered by Oscommerce).

A wolno to tak wyrzucać stopki?
Cezar708
Cytat(Sadu2 @ 30.04.2008, 13:38:04 ) *
A wolno to tak wyrzucać stopki?

myślę, że autor tego tematu właśnie zapytał czy można, odpowiedź na to pytanie powinna znaleźć się tutaj: http://www.oscommerce.com/about/trademark

Pozdrawiam
blackneron
Ok. Rozumiem, że znak firmowy musi pozostać rolleyes.gif (chociaż jak przeglądam sklepy Oscommerce'owe to często się zdarzają bez tej stopki).

A jak z 1 i 3 punktem ? ( najbardziej mi zależy polu <title> )
Czy wersja 2.2 RC2a jest jakaś ograniczona ? jaką najlepiej wybrać, żeby chodziło na kilku językach była możliwość edycji meta tagów i poprawną aktualizacją walut, bo tu też błędnie to wykonuje.

Pozdrawiam.
piotrooo89
Ja mam też taką sama wersje i nie jest w żaden sposób ograniczona... Dograłem sobie nowej języki i wszystko mi śmiga... A z meta tagami jeszcze nie próbowałem ale moim zdaniem jest taka opcja tylko pewnie trzeba poszukać ja narazie testuje zabezpieczenia wiec jak będę robił meta tagi to będę mógł coś więcej powiedzieć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.