Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]jak zaincludować system newsów na 2 pliki index ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Andrew1990
Mam pytanie, jak zainkludować 1 system newsów (PsNews 1.3) na dwa rózne pliki index.php (drugi to index2.php). Chodzi mi o to aby jeden system działał dobrze na obu plikach strony.

Z góry dzięki.
bemol
poprostu wystarczy mieć ten sam kod w obu plikach. jesli includujesz ten system to wystarczy include()/require() w obu plikach.
Andrew1990
możesz mi to przedstawić bardziej obrazowo ? jestem początkujący w PHP. W PsNews'ie mam linijkę

"adres podstrony na której includowany jest system:" odpowiedzialną za to. Tutaj wpisane mam "index.php?" kod news'ów mam w podstronie news.php
piotrooo89
może tak:

1. <?php
  2. inlcude('plik_do_inkluzij');
  3. ?>

możesz też zrobić require. zachęcam do manuala...

include pomimo błędu kontynuuje wykonanie skryptu a require go przerywa.
Andrew1990
no tak ale zobacz

w indexach mam fragment kodu odpowiedzialny za podstrony w php, no wiesz wczytywanie id=news i co tam jeszcze wywołam. Mam podstronę news.php, gdzie zaincludowany jest psnews. W panelu psnews'a musze wybrać miejsce includowania systemu, nie mogę wybrać dwóch stron. Wybierając jeden, drugi nie działa, gdyż drugi odwołuje się do pierwszego. Chodzi mi o to aby działało w obu przypadkach (tak jakby była mozliwosć podania dwóch podstron w panelu do zaincludowania tego)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.