Chce przenieść sesje do bazy danych. Zaadaptowałem sobie skrypt na własne potrzeby (widoczny niżej) i nie do końca wiem jak to pchnąć dalej.
Zaincludowałem ten skrypt na strone z logowaniem. W bazie danych jak narazie zapisuje mi się tylko id sessji. Nie zapisują mi się pozostałe dane przechowywane w sesji, czyli, np login i hasło.
Wiem, że w sesji można rejestrować zmienne przez session_register("zmienna"), ale jak wpisać do
nich wartość? Sprawdzałem tablice SESSION i jest ona wypełniona pustymi zmiennymi zarejestrowanymi przez session_register.
Ktoś może pomóc?
<?php //ustawianie handlera sesji "session_remove", "session_gc"); gusers_ //Funkcje obsługujące sesje //otwieranie sesji function session_open() { return(true); } //zamykanie sesji function session_close() { return(true); } //odczytywanie danych z sesji function session_read($id) { $select = "SELECT * FROM g_sesje WHERE sesje_id='" . $id . "'"; { { $row_data = $row['data']; } return $row_data; } else { $insert = "INSERT INTO g_sesje (sesje_id) VALUES ('" . $id . "')"; return (true); } } //zapis danych sesji function session_write($id, $data) { $select = "SELECT * FROM g_sesje WHERE sesje_id='" . $id . "'"; { $row_data = $row['data']; } if($row_data != $data) { $update_data = $row_data . $data; $update = "UPDATE g_sesje SET sesje_data='" . $update_data . "' WHERE sesje_id='" . $id . "'"; } } //usuwanie sesji function session_remove($id) { $delete = "DELETE FROM g_sesje WHERE sesje_id='" . $id . "'"; return(true); } //usuwanie starych rekordów z sesji function session_gc($life) { "'"; return(true); } ?>