Mam problem odnośnie tworzenia pliku tekstowego i nadawania mu odpowiedniej nazwy, która ma być pobierana z dwóch zmiennych.
Oto mój kod
<?php //dane $imie = $_POST['imie']; $nazwisko = $_POST['nazwisko']; if ($_GET['action'] == 'reg') { echo '<center> Imie :<input type="text" name="imie" value="" /><br /> Nazwisko :<input type="text" name="nazwisko" value="" /><br /> <form method="POST" action="reg.php?action=register"> <input type="submit" value="Rejestruj!" /> </FORM></center>'; } if ($_GET['action'] == 'register') { $plik = "'$imie'_'$nazwisko'.ini"; //stworzenie pliku $tresc = 'Key=$imie'; } ?>
I teraz tak...
Mój problem polega na tym, że chciałbym, by tworzył się plik wg. wzoru : $imie_$nazwisko.ini czyli np. Jan_Kowalski.ini, jednak przy tym kodzie tworzony jest plik, którego nazwa brzmi ''_''.ini
Nie wiem właśnie jak to zrobić, by tworzyła się nazwa na podstawie zmiennych $imie i $nazwisko.
Drugi problem dotyczy dokładnie zmiennej $tresc, a mianowicie dodaje ona do pliku swoją zawartość, jednak zmiennej $imie ona nie dodaje, czyli w pliku powinno być, np tak : Key=tralala a jest tak : Key=$imie.
Proszę o pomoc, z góry Big Thx.