Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z phytonem
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
nightmoon
Witam mam serwer w ovh i chciałem na nim postawić torrentfluxa jak każdy wie jest to klient torrent (sama nazwa na to wskazuje) i teraz zaczyna się mój problem mam serwer dedykowany z interfejsem plesk wersja 7.5 system to fedora torrentflux prosi o lokalizację phytona na serwerze i tu zaczyna się problem w standardzie powinien być "/usr/bin/python" lub "/usr/local/bin/python" ale tak nie jest skrypt trąbi ciągle, że nie może się z nim połączyć, ze phyton nie działa wiece może co może być powodem takiego zachowania po wywołaniu
whereis phyton daje odpowiedź
python: /usr/bin/python /usr/bin/python2.3 /usr/lib/python2.2 /usr/lib/python2.3 /usr/include/python2.3 /usr/share/man/man1/python.1.gz
i podająć każda z lokalizacji nic nie działa jak należy...
Jakieś sugestie co do rozwiązania problemu?
devnul
prawdopodobnie bolą go jakieś biblioteki a konkretnie ich brak. A tak ot to moim skromnym zdaniem fedora jest raczej mało serwerową dystrybucją.
nightmoon
Możliwe ale zależało mi na PLESKU a tylko ona go posiadała a możesz rozwinąć temat i powiedzieć jak rozwiązać problem tych bibliotek?
devnul
nie wiem co dokładnie Ci "pluje błędy", jakbyś doprecyzował to może było by łatwiej. A mam na myśli jakieś python'owe (w tytule masz błąd - co to jest phyton? winksmiley.jpg ) rozszerzenia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.