Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wolontariat]Formularz zakupów online
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
przeemek
Witam
Chce napisać formularz zamówienia sprzętu komputerowego, ale chcę aby był on zaawansowany po wybraniu innego modelu podzespołu powinna się zmieniać cena towaru po kliknięciu na przycisk "dalej" chcę aby pojawiło się coś na wzór faktury za zakupiony towar, z wyszczególnieniem jakie podzespoły zostały wybrane i ich cena. Po ostatecznej akceptacji, formularz ma być wysyłany na mój adres e-mail. Po złożeniu zamówienia powinny ukazać się informacja " Dziękujemy za dokonanie zakupu. jeśli kupujący jako formę zapłaty wybierze przedpłatę powinien być link z informacjami niezbędnymi by tego dokonać. jeżeli wybierze pobranie pocztowe informacja iż w ciągu 3 dni roboczych towar zostanie wysłany na adres podany w formulażu. Jeśli padnie opcja odbioru osobistego powinien ukazać się adres siedziby firmy. Sam szkielet szablonu dostępny jest pod tym adresem formularz zamówienia a oto kod tego co znajduje sie pod podanym linkiem.

1. <?php
  2.  if (count($_POST))
  3.  {
  4.  
  5.  $email = 'b.przeemek@gmail.com';
  6.  $subject = 'zamówienie';
  7.  $message = 'Dziękujemy za wysłanie formularza';
  8.  $error = 'Wystąpił błąd podczas wysyłania formularza';
  9.  $charset = 'iso-8859-2';
  10.  
  11.  $head =
  12.  "MIME-Version: 1.0r\n" .
  13.  "Content-Type: text/plain; charset=$charsetr\n" .
  14.  "Content-Transfer-Encoding: 8bit";
  15.  $body = '';
  16.  foreach ($_POST as $name => $value)
  17.  {
  18.  if (is_array($value))
  19.  {
  20.  for ($i = 0; $i < count($value); $i++)
  21.  {
  22.  $body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value[$i]) : 
  23.  
  24.  $value[$i]) . "r\n";
  25.  }
  26.  }
  27.  else $body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value) : $value) . "r\n";
  28.  }
  29.  echo mail($email, "=?$charset?B?" . base64_encode($subject) . "?=", $body, $head) ? $message : 
  30.  
  31.  $error;
  32.  }
  33.  else
  34.  {
  35.  ?>
  36.  <form action="?" method="post">
  37.  <center>
  38.  Imię i Nazwisko 
  39.  <input type="tekxt" name="Imię/Nazwisko" size="25" />
  40.  
  41.  
  42.  
  43.  <table>
  44.  <tr>
  45.  <td>Płyta Główna
  46.  
  47.  <select name="ulubionedanie" size="1">
  48.  <option> Płyta Główna
  49.  <option> Płyta Główna
  50.  <option> Płyta Główna
  51.  </select>
  52.  </td>
  53.  <td>Cena Towaru
  54.  
  55.  
  56.  <form action="?">
  57.  <input type="text" name="cena" />
  58.  </form></td>
  59.  </tr>
  60.  <tr>
  61.  <td>...</td>
  62.  <td>...</td>
  63.  </tr>
  64.  </table>
  65.  </center>
  66.  </form>
  67.  <input type="submit" value="Wyślij">
  68.  
  69.  <input type="reset" value="Resetuj">
  70.  
  71.  <?php
  72.  }
  73.  ?>

Oczywiście w formularzu będzie więcej opcji do wyboru i pola do wpisania dokładnych danych kontaktowysz
Bardzo proszę o pomoc
JoShiMa
Cytat(przeemek @ 5.06.2008, 10:25:50 ) *
Witam
Chce napisać formularz zamówienia sprzętu komputerowego, ale chcę aby był on zaawansowany po wybraniu innego modelu podzespołu powinna się zmieniać cena towaru

Takie rzeczy to tylko w JavaScript smile.gif
Cysiaczek
Z czym masz problem? Konkretnie. To jest forum dla programistów, a ja tu widzę jedynie opis programu. Co ciekawe, zazwyczaj tak zaczynają się rozmowy z klientem o nowych funkcjonalnościach. Proszę więc, zdecyduj się; albo przenosimy to na giełdę ofert, albo napiszesz jaki konkretnie problem programistyczny napotkałeś z którym nie możesz sobie poradzić.

Pozdrawiam.
przeemek
Proszę o pomoc w dopisaniu funkcji automatycznego wyświetlania się ceny przy wyborze towaru, oraz obliczeniu ceny za łączny zakup towarów i dodanie kosztów ewentualnej przesyłki, co do potwierdzenia zakupu to pomyślałem że to samo zamówienie może być wysyłane pod adres e-mail podany w formularzu, jest to praca zaliczeniowa a nie zlecenie
Cysiaczek
Sorry, ale w tym wypadku "pomoc=zrób to za mnie", albo "pomoc=rób, a ja Ci powiem, czy dobrze"
Giełda ofert -> Poszukuje + tag [wolontariat]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.