Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] include()
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
smarcz
Proszę Państwa - jak includować plik z zewnętrznego serwera?

Otóż, mam pewien kod, który jest umieszczony na serwerze o adresie http://www.x.pl/test.php
Ten kod chce dolaczyc do innego pliku na serwerze (y) http://www.y.pl/plik.php

Jak to zrobić? dałem include tak jak bym ładował pliki na serwerze localnym - niby ok, ale jak chce wywołać funkcję zapisana w pliku test.php -> wywala komunikat, ze funkcja nie jest zdefiniowana sad.gif(

Jak rozwiazac problem??
nospor
include z zewnetrznego serwera dziala tak, ze tamten skrypt wykonuje sie tam, a tobie zwrace jest tylko wynik echo itp.
Nie dobierzesz sie do funkcji z tamtego skryptu.
smarcz
A jest jakieś inne rozwiązanie, aby wszczyknąć ten kod, żeby się przetwożył? Czyżby tylko AJAX?
pyro
Cytat(smarcz @ 7.06.2008, 06:29:25 ) *
A jest jakieś inne rozwiązanie, aby wszczyknąć ten kod, żeby się przetwożył? Czyżby tylko AJAX?

mozna zrobic tak:

www.x.pl/test.php => include('www.innyserwer.pl/plik.txt');

lub dac w pliku php.ini, aby php nie przetwrzal plikow php.

Wszystko sprowadza sie do tego samego byle kod był czytelny dla interpretera
Mlodycompany
mnie tez interesuje includowanie plikow z innego serwera, poniewaz chce zrobic platnego cmsa i plik z funkcjami bede trzymal u siebie na serwie.
nospor
Cytat
Czyżby tylko AJAX?
Ajax nic ci tu nie pomoze.
@pyro nie kombinuj winksmiley.jpg

@mlodycompany i all - nie da sie tego zrobic. Nie da sie pobrac funkcji tak jak wy to tu kombinujecie.
pyro
Cytat
@pyro nie kombinuj winksmiley.jpg

Coś nie w paski hairysmiley.png questionmark.gif

Da sie szyfrować plik... ale nie jest to bezpieczne rozwiązanie...
smarcz
Właśnie, szyfrowanie ION CUBEM wchodzi tylko w grę chyba. No cóż. Szuman nadal rozwiązania. Jeżeli na coś wpadnę, to będę pisał. Temat pozostawiam otwarty do dalszej dyskusji na ten temat. Może komuś przyjdzie coś do głowy. W każdym razie dzięki za podpowiedzi smile.gif
kszychu
A ja chcę do swojego cms'a zainclude'ować pliki konfiguracyjne z waszych serwisów. Dlaczego nie mogę tego zrobić?

Ludzie, myślcie trochę! Temat zamykam, bo nic nowego nikt tu nie wymyśli.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.