Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [EasyPHP] problem z mysql
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Spykaj
Cześć, ogólnie używam EasyPHP i wszystko działa pięknie ładnie, dopóki nie zmieniłem hasła roota, wtedy całe mysql pada sleep.gif wyskakują ciągle takie błędy:

#1130 - Host 'localhost' is not allowed to connect to this MySQL server

Wie ktoś o co chodzi ? Plz help
sniezny_wilk
Cytat(Spykaj @ 10.06.2008, 19:58:45 ) *
Cześć, ogólnie używam EasyPHP i wszystko działa pięknie ładnie, dopóki nie zmieniłem hasła roota, wtedy całe mysql pada sleep.gif wyskakują ciągle takie błędy:
Wie ktoś o co chodzi ? Plz help

Jeśli zmieniłeś hasło roota w mysql, to najlepiej jakbyś zmienił też w konfiguracyjnym pliku dane to pewnie by poszło - czy zrobiłeś to ?
Spykaj
Hmm, chyba nie, a który to plik ?
sniezny_wilk
Cytat(Spykaj @ 10.06.2008, 20:17:47 ) *

To mnie się pytasz ? Gdzieś musiałeś wprowadzić dane co nie ? Baza nie działa w Twoich skryptach ?
Spykaj
Ale to ty chyba nie zrozumiałeś ;d jak zmieniłem hasło w bazie MySQL, to w ogóle CAŁA BAZA padła i żadne zapytanie obojętnie na jakie hasło nie chce działać - nawet najprostszy skrypt, typu połącz się z bazą i rozłącz się nie chce działać...
pyro
Cytat(Spykaj @ 10.06.2008, 22:17:47 ) *

Może trochei nicjatywy? mysql_connect" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual [maunal]mysqli_connect[/manual]
Spykaj
Ale uwierzcie mi, że ja umiem się połączyć z bazą i wpisuję poprawne hasło, a nawet jak dla zmyłki wpisuję niepoprawne to i tak nic się nie zmienia, ciągle jest błąd:

Host 'localhost' is not allowed to connect to this MySQL server
pyro
Cytat(Spykaj @ 10.06.2008, 22:24:02 ) *
Ale to ty chyba nie zrozumiałeś ;d jak zmieniłem hasło w bazie MySQL, to w ogóle CAŁA BAZA padła i żadne zapytanie obojętnie na jakie hasło nie chce działać - nawet najprostszy skrypt, typu połącz się z bazą i rozłącz się nie chce działać...

no to skoro cała baza padła to o czym my mowimy? mozesz tylko sprobowac odzyskac baze...

Cytat

Wygląda na to, że coś dodało localhost'a do listy hostów z których nie mozna sie laczyc z baza, lub localhost'a wyrzucono z listy zaufanych hostów
Spykaj
Ale ta baza jest pusta winksmiley.jpg bo to tylko w celach edukacyjnych se ją zrobiłem i przed chwilą odinstalowałem EasyPHP i jeszcze raz zainstalowałem, żeby zobaczyć, czy to samo będzie - niestety tak --

pyro: no ja nie wiem... [zmoderowano], te easyphp jest ogólnie [zmoderowano], nie chce się go pozbywać tylko dlatego, że taki durny błąd... dlaczego to się psuje ? i teraz będę musiał wszystko ręcznie instalować, to dopiero będzie błędów <wrrrr>

używa ktoś na tym forum EasyPHP w ogóle ? normalnie możecie hasło roota zmienić ?
sniezny_wilk
Cytat(Spykaj @ 10.06.2008, 20:28:41 ) *
[...]pyro: no ja nie wiem... k****, te easyphp jest ogólnie z**** [...]

1. Nie używaj wulgaryzmów
2. Gdzie konkretnie wyrzuca Tobie błąd ? Nie miałem easyPHP, ale skąd wiesz że błąd leży po stronie bazy ? masz tam jakiegoś phpmyadmin czy co ?
Spykaj
Jest wbudowany phpMyAdmin, ale to właściwie nieważne, bo nawet taki prosty skrypt jak ten:

1. <?php
  2. mysql_connect('localhost','root','nowy_pass');
  3. mysql_select_db('database');
  4. ?>

generuje błąd sleep.gif
sniezny_wilk
Poczytaj to. Również to
Spykaj
Ufffffffff znalazłem wreszcie błąd sleep.gif

Dla przyszłych pokoleń:

------> http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/grant.html <------
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.