marrrecki
17.06.2008, 08:34:22
Witam.
Mam problem na serwerze dedykowanym z logowaniem się użytkowników. Ja osobiście nie mam problemu z zakładaniem konta i zalogowaniem się, ale znajomy mówi, że i on i klienci sklepu nie mogą się zalogować pomimo aktywności konta i podania poprawnych danych do logowania. czy ktoś może spotkał się z takim problemem? Ja już zgłupiałem.
daniel1302
17.06.2008, 08:55:02
Sprawdz cały system logowania bo przyczyn może być wiele np może niemasz session_start() na samej gorze
marcio
17.06.2008, 09:57:59
HMm a jestes pewny ze w logowaniu czasami nie sprawdzasz sesji czy dany user jest adminem o dopiero wtedy logujesZ??
A moze przekierowywujesz za pomoca js albo cos i oni maja wylaczone?
Albo masz gdzies niedomkniety <form> tez tak mialem?
Mlodycompany
17.06.2008, 09:59:57
może być wiele przyczyn, ale jak nam nie pokażesz kodu to przeciez się nie dowiemy. WRÓŻKAMI nie jesteśmy
l0ud
17.06.2008, 10:01:20
Oj, za mało danych, stanowczo. Jeżeli to jest autorski skrypt sklepu, to daj fragmenty jego kodu dot. logowania. Na serwerze włącz pełne raportowanie błędów i zapisywanie ich do jakiegoś pliku. Jeżeli jest to gotowiec to podaj chociaż nazwę.
marrrecki
17.06.2008, 16:05:45
Sprawdzałem sesje. U mnie się tworzą bez problemu pod każdą przeglądarką (opera, safari, firefox, badziewie (v6 i v7)).
Session start jest
użytkownicy będący adminami są trzymani w zupełnie innej tabeli niż zwykli userzy
<form> jest domknięty
Jakbym mógł dać cały kod to by się tu i tak nie zmieściły wszystkie powiązania
Oscommerce po lekkiej modyfikacji
Mlodycompany
17.06.2008, 16:19:39
a moze dane z formularza przekazujesz przez $login a nie przez $_POST['login']
Lejto
17.06.2008, 17:05:50
kolega @marrrecki nie ma problemu z logowaniem bo pewnie jest adminem strony i np dla admina jest inna funkcja logowania, a w tej normalnej jest błąd jak już wcześniej pisali: podaj kod (chociaż ten z logowaniem i formularzem)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.