Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: logowanie/sesje/co jeszcze?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
marrrecki
Witam.
Mam problem na serwerze dedykowanym z logowaniem się użytkowników. Ja osobiście nie mam problemu z zakładaniem konta i zalogowaniem się, ale znajomy mówi, że i on i klienci sklepu nie mogą się zalogować pomimo aktywności konta i podania poprawnych danych do logowania. czy ktoś może spotkał się z takim problemem? Ja już zgłupiałem.
daniel1302
Sprawdz cały system logowania bo przyczyn może być wiele np może niemasz session_start() na samej gorze
marcio
HMm a jestes pewny ze w logowaniu czasami nie sprawdzasz sesji czy dany user jest adminem o dopiero wtedy logujesZ??

A moze przekierowywujesz za pomoca js albo cos i oni maja wylaczone?

Albo masz gdzies niedomkniety <form> tez tak mialem?
Mlodycompany
może być wiele przyczyn, ale jak nam nie pokażesz kodu to przeciez się nie dowiemy. WRÓŻKAMI nie jesteśmy
l0ud
Oj, za mało danych, stanowczo. Jeżeli to jest autorski skrypt sklepu, to daj fragmenty jego kodu dot. logowania. Na serwerze włącz pełne raportowanie błędów i zapisywanie ich do jakiegoś pliku. Jeżeli jest to gotowiec to podaj chociaż nazwę.
marrrecki
Sprawdzałem sesje. U mnie się tworzą bez problemu pod każdą przeglądarką (opera, safari, firefox, badziewie (v6 i v7)).
Session start jest
użytkownicy będący adminami są trzymani w zupełnie innej tabeli niż zwykli userzy
<form> jest domknięty
Jakbym mógł dać cały kod to by się tu i tak nie zmieściły wszystkie powiązania
Oscommerce po lekkiej modyfikacji
Mlodycompany
a moze dane z formularza przekazujesz przez $login a nie przez $_POST['login']questionmark.gif
Lejto
kolega @marrrecki nie ma problemu z logowaniem bo pewnie jest adminem strony i np dla admina jest inna funkcja logowania, a w tej normalnej jest błąd jak już wcześniej pisali: podaj kod (chociaż ten z logowaniem i formularzem)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.