Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL] Błąd wyświetlania wyników
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pehapx
Zrobiłem ciekawy skrypt wyświetlania filmików z youtube wraz z datą dodania i głosowaniem na niego wykorzystując tylko 5 pól w bazie. Mam jednak problem z umieszczeniem go na hostingu cba.pl (na yoyo.pl śmigał doskonale). Nie wyskakuje żaden błąd ani nic, po prostu skrypt się nie wyświetla. Jego kod umieszczam poniżej, a to jak się wyświetla możecie zobaczyć TUTAJ. Może ktoś wie co jest nie tak, z góry dzięki za pomoc sadsmiley02.gif

1. <?
  2. $aDBLink= @mysql_connect( "tu_mam_adres_do_bazy", "użytkownik_bazy", "hasło_do_bazy" );
  3. IF ( !empty( $aDBLink ) )
  4. {
  5. IF ( mysql_select_db( "pehapx_cba_pl", $aDBLink ) == True )
  6. {
  7. $aSQL = "select * from proba WHERE kategoria='animacje' ORDER BY data DESC";
  8. $aQResult = mysql_query( $aSQL, $aDBLink );
  9. IF ( $aQResult == True )
  10. {
  11. while ( $aRow = mysql_fetch_array( $aQResult ) )
  12. {
  13. $nazwa = $aRow["nazwa"];
  14. $data = $aRow["data"];
  15. $id = $aRow["id"];
  16. $ocena = $aRow["ocena"];
  17. $kategoria = $aRow["kategoria"];
  18. print( "<table><tr><td><p class=menu01><image src=http://i.ytimg.com/vi/$id/default.jpg /></td><td><p class=menu01><b>Nazwa: $nazwa</b><br>Data dodania: $data<br>Liczba Punktów: $ocena<br>Głosuj:<a href=kom-glosujplus.php?id=$id><font color=#009933><b>+</b></font></a> /<a href=kom-glosujminus.php?id=$id><font color=#FF0000><b>-</b></font></a><br>Ientyfikator: $id<br>Kategoria: <a href=filmyonline=$kategoria.html target=_window>$kategoria</a><br><a href=http://www.youtube.com/v/$id target=_window><font color=#3399FF><b>Obejrzyj film!</b></font></a></p></td></tr></table><hr><br>" );
  19. }
  20. mysql_free_result( $aQResult );
  21. }
  22. else
  23. {
  24. print( "Błąd wykonania zapytania<br>" );
  25. }
  26. }
  27. else
  28. {
  29. print( "Błąd wyboru bazy danych<br>" );
  30. }
  31. }
  32. else
  33. {
  34. print( "Błąd przy podłączaniu do bazy danych<br>" );
  35. } ?>
nospor
Naprawde nie widzisz ze jednak cos sie wyswietla? Wyswietla ci sie wlasnie kod php ktory tu pokazales. Znaczy, ze kod ten nie jest interpretowany jako php.

Byc moze zamiast zaczynac przez <? zacznij przez <?php
Jesli to nie zadziala, to dalesten kod w pliku z rozszerzeniem php?
pehapx
Mnie się nic nie wyświetla...
Dałem w .html, a to czy jest <?, czy <?php to chyba to samo...
nospor
Cytat
Dałem w .html
Skrypt php ma byc w pliku o rozszerzeniu .php

Cytat
<?, czy <?php to chyba to samo...
o zgrozo... jak serwer ma wyłączone krotkie tagi to ci <? nie lyknie jako php. Musi byc wiec <?php

ps:
Cytat
Mnie się nic nie wyświetla...
A mi sie wyswietla na twojej stronie. Ty masz inna strone czy jak?
pehapx
O nie na "Pokaż źródło..." wyświetla się cały kod. Muszę zmienić hasło do bazy.
pehapx
Dzięki rzeczywiście w źródle się wyświetla wszystko. Już powinienem siobie dać radę... party.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.