Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: fopen opoznienie przy czytaniu z URLa
Forum PHP.pl > Forum > PHP
a79rtur
witam
zczytuje tresc strony z URLa (na tej samej domenie) za pomoca fopen ale kiedy URL jest nieprawidlowy mam nastepujacy warning

PHP Warning: fopen(http://xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx) [<a href='function.fopen'>function.fopen</a>]: failed to open stream: HTTP request failed! in /home/xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.php on line 149

normalne skoro URL jest zly, ale przy duzej ilosci polaczen zamula to strasznie server, jak sprawic zeby po nieudanej probie skrypt dawal sobie spokoj z wczytaniem pliku a nie wciaz probowal ? myslalem o uzyciu fsockopen()
bim2
Musisz sprawdzać fsockopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i tam masz taki fajny parametr, jak timeout winksmiley.jpg
a79rtur
dzieki smile.gif czyli bedzie probowac przez powiedzmy 2sekundy a pozniej zwroci false ?
bim2
Tak, chociaż aż do 2 sec bym się nie zniżał, choć nie wiem jakie serwisy wczytujesz. smile.gif
a79rtur
wczytuje niewielki html, do 10kB, ktory jest generowany na tych samych skryptach co strona wczytujaca, poprostu uzywam xslt i wygodniej jest mi zrobic to w ten sposob niz komplikowac szablony. czyli timeout w fsockopen dotyczy wczytywanie porcji danych a nie samego otwarcia ?
bim2
Nie, samo otwarcie, porcje danych to co innego. Tylko jakoś tak nk mi na myśl przyszła haha.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.