Z bazy danych umieszczam dane w formularzu i problem z tym że nie wiem jak odczytać pola mogę jedynie ostanie pole odczytać
<?php echo " <form name='userform' method='post'> <table align='center' cellpadding='0' cellspacing='0' class='tbl'> <tr> <td width='100' align='center'>Produkt</td> <td width='100' align='center'>Ilość</td> <td width='100' align='center'>Prowizja</td> </tr>"; $wynik = dbquery("SELECT * FROM ".$db_prefix."prowizja ORDER BY produkt_nazwa ASC"); if(dbrows($wynik) > 0) { while($r = dbarray($wynik)) { echo "<tr> <td width='100' align='center'>".$r['produkt_nazwa']."</td><td width='100' align='center'> <input type='text' name='ilosc' maxlength='100' class='textbox' style='width: 30px;'> </td><td width='100' align='center'>".$r['prowizja']."</td> </tr>"; } $suma = dbquery("SELECT SUM(prowizja) FROM ".$db_prefix."prowizja"); echo " <tr> <td width='100' align='center'>Suma</td> <td width='100' align='center'></td> <td width='100' align='center'>".dbresult($suma, 0)."</td> </tr> <tr> <td align='center' colspan='3'> <input type='submit' name='ile' value='Zapisz raport' class='button'> </td> </tr> </table> </form>"; ?>
I jak odczytać teraz powiedzmy gdy mam 6 albo 8 rekordów w bazie to mam 6 lub 8 pul typu type='text' i nie wiem jak za pomocą $ilosc = POST['ilosc']; odczytać co użytkownik wpisał w te 6 pul albo gdy mam 8 rekordów to jak odczytać to
Chodzi mi dokładniej o tej kod
<?php while($r = dbarray($wynik)) { echo "<tr> <td width='100' align='center'>".$r['produkt_nazwa']."</td><td width='100' align='center'> <input type='text' name='ilosc' maxlength='100' class='textbox' style='width: 30px;'> </td><td width='100' align='center'>".$r['prowizja']."</td> </tr>"; } ?>
Gdy mam więcej rekordów w bazie to mam więcej pól
Przedstawię na screenie o co dokładnie chodzi