Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dobry, darmowy klient FTP.
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
bogdan89
Sprawa wygląda tak, że ostatnio przestał całkowicie działać mi SmartFTP - mój lider wśród wszystkich klientów FTP.
Co możecie polecić w zamian za SmartFTP, jakiego klienta używacie do przesyłania plików na serwer?
dr_bonzo
np. Total Commander, FileZilla
bogdan89
Kiedyś już używałem FileZilli i jakoś nie podobał mi się ten soft. Chyba na ten moment, najlepszym rozwiązaniem będzie Total Commander...
batman
Najlepszy pod windę jest Total Commander, ale nie jest on darmowy. Wersja darmowa może być używana jedynie przez 30 dni. Później robisz to nielegalnie. Z darmowych polecam Filezilla - działa pod windą i linuxem.
Xniver
Polecam FileZille, ma wszystko co potrzebne oraz działa na windowsach i Linuxach.
Cysiaczek
FileZilla chyba najlepsza, przynajmniej na linuxa smile.gif
Ma wznawianie połączeń i nie ma problemów z dużym zagnieżdżeniem katalogów. (ja własnie kopiuje 250 MB plik na serwer i raczej się nie martwię że coś padnie hehe)
LonelyKnight
Może FireFTP ?
bogdan89
Dobra, zainstalowałem sobie FileZille i musze przyznac ze programik rewelacyjny smile.gif
Chyba kiedys musialem trafic na jakas inna, starsza wersje, bo paru funkcji waznych dla mnie nie bylo biggrin.gif

dzieki wszystkim za zainteresowanie smile.gif
batman
Właśnie sobie przypomniałem o jeszcze jednym bardzo dobrym programie i co najważniejsze - darmowym: WinSCP. Używam go od dawna, ale jakoś z głowy mi wyleciał winksmiley.jpg
ViX
Zdecydowanie FileZilla ewentualnie TotalCommander ale tylko w ostateczności
Piotrwusek
Tylko i wyłącznie TC
.radex
Cytat(Piotrwusek @ 22.07.2008, 14:33:44 ) *
Tylko i wyłącznie TC

TC jest niedarmowe i Windows-only....
Shili
Pod Linuxa jest mc winksmiley.jpg

Korzystam z totalcommandera lub winscp. Oba sobie chwalę winksmiley.jpg
.radex
Cytat(Shili @ 22.07.2008, 15:41:06 ) *
Pod Linuxa jest mc winksmiley.jpg

mc to odpowiednik norton commandera.
odpowiednikami total commandera pod Linuksa są gnome commander i krusader (+ kilka mniejszych, gorszych)
Babcia@Stefa
Moim zdaniem FileZilla jest najlepsza, widzę że dominuje wśród darmowych, każdy to przyzna smile.gif
Używam jej od początku i nigdy nie było problemów smile.gif

Dziękuję, Babcia@Stefa
Shili
Cytat
mc to odpowiednik norton commandera.
odpowiednikami total commandera pod Linuksa są gnome commander i krusader (+ kilka mniejszych, gorszych)
Wiem, że to może się wydać dziwne - pod Linuksem preferuję konsolę nad programy okienkowe, stąd szczerze powiedziawszy faktycznie nie znam tych programów. Ale kiedyś mogą się przydać, więc zapamiętam sobie ^^
paziek
FileZilla jest nienajgorsza.
Aczkolwiek pod Linuksem prawie zawsze używam ncftp. Ostrzegam, że jest to aplikacja CLI (konsolowa), dodam, że nie jestem jakimś hardcorowcem i prawie zawsze wolę mieć graficzny interfejs, ale w tym wypadku jest zwyczajnie szybciej/wygodniej używając ncftp.
sznajder
Darmowy http://www.mucommander.com/ - pomimo iz jest napisany w Javie polecam smile.gif
John
Cytat(LonelyKnight @ 13.07.2008, 22:41:11 ) *
Może FireFTP ?

Nie zgadzam się ponieważ przy wysyłce nie ma opcji wysyłania wszystkich plików tylko małymi literkami, co nie raz mi się przydało.
Gacek89
a który oferuje synchronizację plików??
tzn mam katalog na dysku i katalog ftp i coś co szybko by zmiany z katalogu umieściło na ftp, było by mi to bardzo przydatne
batman
Takie coś oferuje Total Commander i jest to bardzo dobrze dopracowane. Jednak TC nie jest darmowy (ale nie jest też drogi).
WinSCP też takie coś oferuje, ale nie korzystałem jeszcze z tej opcji w tym programie.
Gacek89
znalazłem w TC tak obcje, lecz TC ma wade, zrywanie połaczeń, ta synchronizacja tez niejest idealna bo zmienia daty w plikach

zauwazyłem ze tam mozna zapisac sciezki synchronizowanych folderów,ale gdzie one sa zapisywane bo nieumiem znaleść?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.