Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Edytor pdf
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
kwiateusz
Witam,

Zna ktoś taki edytorek? Bo z tego co widze to sporo ma funkcje znajdź a zamień to juz nie... W ogóle cześć nawet nie ma znajdź sciana.gif Najlepiej freeware ale innym tez nie pogardze. W ostateczności zadowoli mnie jakas klasa do php wtedy coś sobie skleje z tego.

Pozdrawiam
pyro
a Adobe - Acrobat pdf writer nie ma takiej funkcji?
kwiateusz
Adobe Acrobat 8 nie posiada takiej funkcji, nie wie mczy mowimy o tym samym smile.gif
tiraeth
1) Edytor != Reader (Przeglądarka)
2) Jeśli PDF ma zapisany tekst jako krzywe, to nic nie zmienisz. Jeśli ma tekst jako tekst, to wystarczy nawet Inkscape. Pamiętaj tylko, że musisz mieć na kompie czcionkę użytą w PDFie. Możesz sprawdzić czy jest gdzieś program do wyciągania fontów zembedowanych w PDFie.
kwiateusz
kazdy edytor jakiego uzylem umial edytowac ten tekst wiec raczej problemu nie ma, zaraz przetestuję Twoje rozwiązanie smile.gif

edit, pak patrze to tam mozna importowac po stronie, czyli rownie dobrze moglbym recznie w innym edytorze rpzewijac i usuwac chyba ze sie myle smile.gif i nie znalazlem odpowiedniej opcji (znajdx znalazłem, ale zamien już nie widzę sad.gif)

edit2:
zauwazyem ze to znak wodny lub cos w ten desen bo przy drukowaniu nie ma go... jak takie cudo usunąć? (oprocz recznie?)
MWL
A tak nawiasem może jest już coś przeglądarkowego?? W sumie nie jest to aż takie trudne. Nie przyglądałem się pakietowi biurowemu google ale... Może warto żebyś ty się przyjrzał tongue.gif
kwiateusz
moze to i mysl, ale jak desktopowe nie maja ta watpie zeby tam byl... ale co mi szkodzi smile.gif
taktu
a może eksport do worda? Pamiętam program o nazwie ~Abby Fine Reader, całkiem ładnie eksportował pliki do worda
tiraeth
Cytat
kazdy edytor jakiego uzylem umial edytowac ten tekst wiec raczej problemu nie ma

Jeśli to dotyczy mojego stwierdzenia o krzywych, to się mylisz. Krzywe są zapisem współrzędnych uchwytów maski kształtu. Nie możesz nagle z A zrobić Z, bez ręcznej edycji uchwytów.

Jeśli przeszkadza Ci ładowanie każdej strony pokolei, spróbuj Scribusa? Widzę, że on ma możliwość otwierania plików zarówno PDF jak i EPS.

Kiedyś potrzebowałem PDFa przenieść do Corela. Zrobiłem import z zachowaniem tekstu i wszystko byłoby ok, gdyby nie jego problemy z odczytaniem gradientów. Ale tekst przeniósł prawie w 100%.
tommy4
Foxit PDF Editor ?
kwiateusz
Foxit nie daje rady nie ma opcji zamień smile.gif szukac umie ale reczne klikanie del za akzdym razem to nie

Scribusa spróbuje jak bede w domu

edit:
udało mi sie tu to odpalic, scribus twierdzi ze bledny format, noc coz dam sobie na spokoj chyba
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.