Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Kolejny problem ;/
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
K4mil94
Witam ponownie! Piszę skrypt downloadu i mam kolejny problem, otóż Parser podaje mi błąd w lini 9 w tym kodzie
  1. <?
  2.  
  3.  $polacz = mysql_connect ("localhost", "ibanez_simsnews", "ulotki12") or die (mysql_error());;
  4.  mysql_select_db ("ibanez_simsnews", $polacz) or die (mysql_error());
  5.  
  6.  $pliki = mysql_query("SELECT * FROM download");
  7.  
  8.  
  9.  print "<form method="POST">Autor: &nbsp; &nbsp; &nbsp;&nbsp; &nbsp; &nbsp; <input name="autor"><br>Link do pliku:&nbsp;<input name="url" value=""><br>Nazwa pliku:&nbsp; <input name="nazwa"><br>Opis: <br>&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; <textarea cols="15" rows="3" name="opis"></textarea><br>Screen: &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; <input name="screen"><br><div style="text-align: center;"><button style="width: 80px; height: 25px;" name="wyslij" value="Dodaj plik!"></button></div></form>";
  10.  
  11.  $query = "INSERT INTO `ibanez_simsnews`.`download` ( `plik` , `autor` , `url` , `nazwa` , `licznik` , `screen` , `opis` ) VALUES ( NULL , '$autor', '$url', '$nazwa', '', '$screen', '$opis' )";
  12.  
  13.  $wyslij = mysql_query ($query);
  14.  
  15.  ?>
Wydaje mi się że z nim jest wszystko dobrze, a oto błąd:
Kod
Parse error:  syntax error, unexpected T_STRING in /home/ibanez/domains/simsnews.pl/public_html/download/dodaj.php on line 9

Proszę o sprawdzenie kodu

P.S Między print ""; jest jedna linijka to IPB tak porobiło do kilku
phpion
Sam sobie go popraw *. W jednym z poprzednich tematów pisałem ci o znakach ucieczki (\"). Widać, że przyswajasz sobie podane informacje tylko na moment, dla konkretnego przypadku. Z takim podejściem za daleko nie zajdziesz...

* zmieniłeś ostatnie zdanie - od razu brzmi lepiej.
Cysiaczek
Dla Twojego własnego dobra - temat zamykam smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.