Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS] Rozsypywanie się strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sebekzosw
Mam taki kod strony: click - hasło sebekzosw (dodaje link bo za długie to jest aby dać na forum). W FF3 wszystko działa, lecz w IE coś się psuje:

Co może być nie tak?
JoShiMa
Obie przeglądarki inaczej interpretuja margin i padding oraz border i inaczej je uwzględniają w szerokości elementu. Tu bym szukała najpierw.
calebos
Ta z tym trzeba sie trzymac stricte wg standardu.
google w3c css
sebekzosw
wszystko spełnia wszystkie standardy... a co do "Obie przeglądarki inaczej interpretuja margin i padding oraz border i inaczej je uwzględniają w szerokości elementu. Tu bym szukała najpierw. " - to wszystko działa dobrze, tylko, że dorobiłem parę opcji - czysty plik wygląda tak samo ale wyświetlanie się różni... ;/
Shili
Cytat
wszystko spełnia wszystkie standardy...
Nie spełnia, bo jednym ze standardów jest choćby taki sam wygląd w każdej (przynajmniej popularniejszej) przeglądarce winksmiley.jpg

Jeśli mogłabym prosić o umieszczenie strony na jakimś serwerze, żebym mogła to zobaczyć nie tylko jako obrazek (czyli z obrazkami, ze stylami i tak dalej) to z chęcią rzuciłabym na to okiem.
sebekzosw
Dziękuję Wam wszystkim za próbę pomocy - rozwiązałem swój problem... Wystarczyło usunąć <i></i>. Strona teraz działa pod IE :]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.