Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z Google Map
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
SDK
Witam

Mam pewien problem z mapą google.

Na pewnej z podstron, mapa nie wyświetla się prawidłowo, co ciekawe ma to miejsce na Firefoxie i operze, ale na Internet Explorerze wszystko jest ok blinksmiley.gif.

Dokładnie widać o co chodzi tutaj ( 4'ta zakładka "4. Lokalizacja" ):

http://katalogmoto.pl/index.php/Dodaj_ogloszenie.html

Czy ktoś miał podobny problem i wie jak się z nim uporać ?

Dziękuję z góry za każdą pomoc.

Pozdrawiam Dawid
Gryf
hmm...
więc u ciebie na FF'ie nie wyświetla się mapka?
FF --> Screen
U mnie jednak jest, zarówno pod FF jak i ie7 mapka się ładuje.
ww-06
Ja też widzę mapkę w IE7, FF3.1, Operze 9.52.
Więc chyba masz jakiś problem z lokalną pamięcią podręczną na Twoim kompie.
No chyba, że masz komputer marki Actina, na którym stwierdzono problemy z Google Maps pod IE czy też Flashem, ale nie pod FF czy Operą.
SDK
Testowane na 3 niezależnych zupełnie różnych komputerach.

Screen:

kevinsz
Rzeczywiście tak się dzieje... Potestowałem sobie trochę i zauważyłem, że jeśli domyślnie zakładka Lokalizacja będzie widoczna (display:block) to mapa ładuje się dobrze, a jak nie jest widoczna to efekt jest taki, jak na zamieszczonych wyżej obrazkach.

Więc zrobiłem tak - ustawiłem domyślnie Lokalizację na display:block;, a po zakończeniu kodu osadzania mapki dałem: document.getElementById('el_4').style.display = 'none';

Nie wiem, czy działa wszędzie - sprawdzałem tylko na Operze:) Może mało eleganckie, ale działa;)
SDK
Może i nie eleganckie, ale skuteczne, a póki nie ma innego rozwiązania skorzystam z powyższego. Teraz wszystko jest ok.

Dziękuję za pomoc.
seba22
Przepraszam, że się was zapytam, bo widzę że zajmujecie się właśnie osadzaniem mapki ;>

Na tej lokalizacji, macie coś takiego, że pobiera wam współrzędne geograficzne klikniętego punktu.

Skrypt API od Google to posiada, czy to wasza własna tajna procedura ?
( też bym takie coś chciał u siebie, bo jak wiecie, potem można się odwołać do rysowania "pineski" właśnie na podstawie współrzędnych geograficznych.

Jak byście odkryli rąbka tajemnicy, lub wskazali jakiś przykład w internecie.

http://mapmaker.donkeymagic.co.uk/index.php

Znalazłem coś takiego, ale nie pokazują tutaj jak pobierać kliknięty punkt.

Jak by co, to pozdrawiam.
cineck
Witam, podłączam się pod temat. Mam problem z wyświetlaniem się mapy google na mojej stronie. Skopiowałem odpowiedni kod wkleiłem gdzie trzeba , ale zamiast mapy , mam takie coś:

Gdzie tkwi problem questionmark.gif

Pozdrawiam
erix
Może zablokowany klucz API? Albo wykorzystywałeś mapkę do celów komercyjnych? tongue.gif Może jeszcze ban na IP? Powodów może być kilka, sprawdź po kolei.
cineck
Zablokowany klucz API questionmark.gif nie wiem co to tongue.gif ban na IP, wątpie smile.gif dziwna sprawa , bo na innej mojej stronie mapka śmiga aż miło smile.gif
erix
Ten: http://code.google.com/apis/maps/signup.html

Masz tam warunki wypisane. winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.