spawnm - gdy daje twój przykład wywala mi parse error w niki z headerem.
Zastosowując się do waszych przykładów ten problem rozwiązałem ale pojawił się następny - w odwrotną stronę. Po wylogowaniu i zalogowaniu komunikat wygląda następująco : "Nie jesteś zalogowany Zalogowano poprawnie " wkleję cały mój skrypt logowania może tak będzie lepiej
<?php
if(isset($_GET['wyloguj']) && $_GET["wyloguj"]=="tak" && empty($przycisk)){ $_SESSION["zalogowany"]=0;
echo 'Zostales wylogowany z serwisu'; }else if($_SESSION["zalogowany"]==1){
echo '<span style="color:gray">Jesteś zalogowany </span>'; } else if ($_SESSION["zalogowany"]==0){
echo '<span style="color:gray">Nie jesteś zalogowany </span>'; }
if(!empty($_POST["login"]) && !empty($_POST["haslo"]) && !empty($przycisk)){ echo "Zalogowano poprawnie"; $_SESSION["zalogowany"]=1;
} else {
echo " Podane dane sa nieprawidlowe"; }
}
echo " Prosze wypelnic oba pola"; }
?>
Jeszcze mam dwa pytanka
Jak powiedział kolega spawmn abym zainteresował się funkcją session_destroy , wiem, że służy ona do zabijania sesji, dająć ją na końcu kodu, przez co przechodząc na każdą podstronę użytkownik musiałby się każdorazowo logować czyż nie tak?
A drugie pytanie to czy istnieje możliwość przykładowo wykonuje się akcja wylogowania, ale chciałbym żeby komunikat był w zupełnie innym miejscu strony, czy może można za pomocą jakieś funkcji,zmiennej ? dziękuję za pomoc.