Mystic007
26.10.2008, 16:07:16
Witam! Od ponad 3h szukam w sieci uploadera w jQuery, jednak nie znalazłem nic co by mnie interesowało.
A interesuje mnie uploader 1 pliku z możliwością podmiany przycisku "Browse" i wyglądu pola gdzie wyświetla sie ścieżka, upload zaczynałby się dopiero po wysyłaniu formularza, pojawiałby się pasek postępu i przewidywany czas do zakończenia wgrywania, gdy plik się wgra formularz się wyśle.
Czy ktoś z was widział/ma coś takiego? Bardzo proszę o pomoc.
bim2
27.10.2008, 21:09:39
Ja posiadam, niestety nie darmowy i nie w jQuery. Jeśli jestes w stanie wydać parę $ to na internecie znajdziesz mnśótwo uploaderów z progress barem (php + perl). Samo jQuery i php nie wystarczy.
Mystic007
27.10.2008, 22:29:18
ucho
28.10.2008, 10:20:24
Nic nie wspominałeś, że może być wykorzystywany flash. A skoro się jużgo używa to taka ilość nadbudówki w postaci jQuery jest już zbędna.
JS nie ma dostępu do pliku, nawet do jego wielkości. Podobnie php nie otrzymuje żądania do przetworzenia póki cały plik nie trafi na serwer. Ale skoro wiesz lepiej i nie wierzysz bimowi to po co w ogóle pytać?
Mystic007
28.10.2008, 11:33:30
Nie powiedziałem, ze "wiem lepiej". Po prostu prowadzę dyskusje na ten temat. I nie wiedziałem ze jest tu użyty flash, gdyż jak teraz sie przypatruje temu skryptu jest on chyba jakoś podmieniany, bo sam widoczny panel we flashu nie jest.
Wiec skoro już jest postanowione ze można użyć flasha (ale też tak ukrytego) pomoże mi ktoś?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.