Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Wysylanie tematow e-maili na sms ? Da sie zrobic?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kubek15
Witam. Mam takie pytanie czy dało by radę zrobic coś takiego co co np. logowalo by sie na poczte co 30min i sprawdzało czy sa jakies nowe wiadomości jeżeli tak to tematy tych wiadomości przychodziły by na sms. Da się zrobic cos takiego, żeby nie mieć kompa włączonego cały czas? Jeżeli się da to może macie jakies uwagi na ten temat.
help_mee
w php trudno - ale da się ...

jeżeli masz imap ma serwerze można tak:
http://www.php.rk.edu.pl/w/p/imap-i-konta-pocztowe-pop3/

Najgorsza część to z sms ... - może atomsms ale nie wiem ... ;]

Cytat
co 30min

Cronjobs
kamil4u
Cytat
Najgorsza część to z sms ...

Dałoby się korzystać z bramek, ale gdy masz dużo wiadomości nie wiem czy by nie zbanowali Twojego IP smile.gif
erix
O ile nie chodzi o limity IP, to problem jest z limitami na nr telefonu. winksmiley.jpg No i token w przypadku Oręcz.
kubek15
szukałem bramek i limitów to az tak niema tylko do plusa 20 sms na dzień jest. ja mam ere smile.gif , ale oczywiście kompa nie musze mieć włączonego?
help_mee
Cytat
szukałem bramek i limitów to az tak niema tylko do plusa 20 sms na dzień jest. ale oczywiście kompa nie musze mieć włączonego?

jeżeli twój komputer to nie serwer to nie...

Bramka sms co 30 min?! ;/
kubek15
znalazłem taka do ery co wysyłałem normalnie przez nią (ręcznie) około 20 sms na jakąś godzinę. Więc myśle że niema z tym problemu. Ewentualnie mogło by byc co godzinę.
help_mee
no to sprawę sms masz załatwioną... teraz tylko konfiguracja twojego serwera? imap i cronjobs ;]
kubek15
zaraz zaczne to robić wielkie dzięki za wskazówki. Jak będę miał jakis problem to będę pisał w tym temacie.

Narazie wielkie dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.