Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Walidacja rozmiaru pliku przesyłanego z innego serwera
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
infoo1
Co zrobić (albo: który plik sourca zmodyfikować), aby sprawdzać rozmiar pliku ściąganego z innego serwera? Da się to całkowicie zablokować przez allow_url_fopen/allow_url_include, ale to musi być włączone. Poza tym chcę, aby był limit 5 MB. Jeśli większy - nie ściąga, mniejszy lub równy - ściąga.
pyro
Cytat(infoo1 @ 22.01.2009, 15:47:49 ) *
Co zrobić (albo: który plik sourca zmodyfikować), aby sprawdzać rozmiar pliku ściąganego z innego serwera? Da się to całkowicie zablokować przez allow_url_fopen/allow_url_include, ale to musi być włączone. Poza tym chcę, aby był limit 5 MB. Jeśli większy - nie ściąga, mniejszy lub równy - ściąga.

nie jestem pewien czy o to Ci chodzi:

1. <?php
  2.  
  3. if((strlen(file_get_contents('http://strona.pl/plik')) <= [5mb] ? true : false)) // przelicz se na mb ;P
  4.  
  5. {
  6.  
  7. // plik ma 5mb lub mniej
  8. }
  9.  
  10.  
  11. else
  12.  
  13. {
  14.  
  15. // za duzy plik
  16.  
  17. }
  18.  
  19. ?>
infoo1
Nie. Nie w PHP. Nie dopiszę użytkownikom serwera do każdego pliku tego ograniczenia. To musi robić Apache (i dlatego jest w tym dziale).
Jakiś plik ze źródła Apache trzeba zmodyfikować (C++). Tylko który?
pyro
Cytat(infoo1 @ 22.01.2009, 16:38:45 ) *
Nie. Nie w PHP. Nie dopiszę użytkownikom serwera do każdego pliku tego ograniczenia. To musi robić Apache (i dlatego jest w tym dziale).
Jakiś plik ze źródła Apache trzeba zmodyfikować (C++). Tylko który?

W takim razie zamiast Apache radzę się zainteresować plikiem konfiguracyjnym php.ini
infoo1
Chodzi o to, że taka możliwość nie istnieje. Można dać limit na pliki pobierane przez TC itp., ale nie pobierane skryptem z innego serwera. Nie da się tego ustawić. Trzeba zmodyfikować Apache'a.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.