Witam,
Własnie staram się zrobić Panel dzięki któremu mógłbym zmieniać w łatwy sposób informacje na stronie.
Udało mi się zrobić w panelu wpisanie nagłówka, oraz tekstu, te dane są zapisywane w pliku tekstowym. po kliknięciu zapisz, na stronie pojawia się zapisany tekst, który jest odczytany ze świeżo nadpisanych plików. Ale dodatkowo chcę zrobić odnośnik hiperłącza w panelu, że np. klikając w "czytaj wiecej" na normalnej stronie to zostaniemy przeniesieni do odpowiedniego artykułu.
Dodaje więc w panelu formularz gdzie powinno się wpisać adres, zapisuję ten adres w pliku txt. ok, ale jak teraz zrobić, by ten adres na normalnej stronie wyświetlił się w postaci hiperłącza o nazwie 'czytaj więcej' i kierował do strony zapisanej w Panelu?
Oto fragment kodu co mam do tej pory:
<?
$naglowek=$_POST['naglowek'];
$trescmini=$_POST['trescmini'];
$plik1 = fopen ("naglowek.txt", "w");
if (!($plik1)) {
print "błąd";
} else {
fputs ($plik1, $naglowek1);
fclose ($plik11);
}
$plik2 = fopen ("trescmini.txt", "w");
if (!($plik2)) {
print "błąd";
} else {
fputs ($plik2, $trescmini);
fclose ($plik2);
}
?>
I jest ok, nagłówek i część treści się zapisują, a na stronie poprawnie się wyświetla,
na stronie wyświetlam poprzez proste odwołanie require('naglowek.txt') oraz require('trescmini')
Jak teraz dodać trzecią część z hiperłączem? adres hiperłącza byłby wpisany w formularzu i zapisany do pliku txt, ale jak go wyświetlić na stronie aby wyglądał 'czytaj więcej' i kierował do tego odnośnika zapisanego w pliku txt?
Z góry wielkie dzięki za pomoc :-)