Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Pomniejszona godzina
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
meezan
Mam problem z wyświetleniem poprawnej godziny na mojej stronie. Ponieważ mój serwer znajduje się w USA tak więc wyświetlany czas jest przesunięty. Pytanie w jaki sposób wyświetlić godzinę przesuniętą o np. 2 lub 3 godziny wstecz. Próbowałem już kilku opcji ale jakoś mi nie idzie. Proszę o najdrobniejsze nawet wskazówki.
MateuszS
  1. <?php
  2. $today[1] = date('G'); //godziny
  3. $today[2] = date('i');  //minuty
  4. $today[3] = date('S');  //sekundy
  5.  
  6. echo $today[1] . ':' . $today[2] . ':' . $today[3];
  7.  
  8. $usa = $today[1] + 2;  //2 godziny do przodu
  9.  
  10. echo $usa . ':' . $today[2] . ':' . $today[3];
  11.  
  12. ?>
piotrooo89
może się przyda: http://museum.webcity.pl/webcity/artykuly.php/t/68
zegarek84
Kod
echo date('H:i:s',time()-2*60*60);
erix
Cytat
Ponieważ mój serwer znajduje się w USA tak więc wyświetlany czas jest przesunięty. Pytanie w jaki sposób wyświetlić godzinę przesuniętą o np. 2 lub 3 godziny wstecz.

A po co się tak męczyć? Nie lepiej przestawić strefę czasową przez date_default_timezone_set" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual?
meezan
Niestety zarówno moje próby jak i podane przez was przykłady za każdym razem powtarzają ten sam błąd. Wyświetlają godzinę w formacie 12 godzinnym (sam nie wiem dlaczego, używam H dla wyświetlania formatu 24 godzinnego a nie h dla 12 godzinnego questionmark.gif? Może jakieś pomysły o co kaman exclamation.gif!
erix
Cytat
Może jakieś pomysły o co kaman !

setlocale" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. A kaman o to, że w USA korzysta się z formatu AM/PM. Ustaw locale na Polskę i będzie ok.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.