Witam
Interesowałem się ostatnio tematem tworzenia rozszerzeń dla Firefoxa, z tego co się dowiedziałem, rozszerzenia pisze się w JS. Niestety z JS styczności nie miałem, ale programuję w PHP.
W każdym razie - zamierzam zrobić rozszerzenie, które po kliknięciu w jego ikonkę zmieniłoby wartości formularza na naszej klasie - chodzi tu o opcję "Nie pokazuj innym, że oglądałem ich profil (jednocześnie nie będziesz widzieć kto oglądał Twój profil).".
Musiałoby to więc wyglądać tak, że kiedy jest ustawione ciastko na NK (jest logowanie z zapamiętaniem, bądź po prostu użytkownik jest aktualnie zalogowany), po wciśnięciu przycisku skrypt pobiera dane tego formularza, te które są zaznaczone pozostawia w takim stanie jakie są, natomiast zmienia wartość opcji od "Nie pokazuj..." na przeciwną i wysyła formularz.
Idealnie byłoby jeszcze, gdyby całość mogła odbywać się w tle, lub ew. przechodziło szybko na stronę formularza i po zmianie wracało na stronę poprzednią.
Czy coś takiego jest wykonalne w Javascript?
W PHP umiem zrobić to za pomocą cURL, jednak to rozwiązanie odpada, bo jest po stronie serwera, a poza tym zainteresowani musieliby podać dane do logowania.
Najchętniej pewnie zleciłbym to komuś do wykonania, ale myślę, że to akurat świetna okazja, żeby w końcu zacząć naukę tego języka.