Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][SQL][MSSQL]wlamanie na serwer strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bialko0019
Witam. Własnie jakis hacker włamal mi się na stronę, wstawiając swoj banner reklamowy swojej strony. Strona ta jest na tym samym serwerze. Jak mogł tego dokonac i jak odblokować strone ? Ta strona jest w moim podpisie...
korro
A może to dostawca hostingu dokleił reklamę?
bialko0019
nie wiem, już wrociło do normy - hacker zlitowal sie pewnie, ale co najlepsze wstawil button swojej strony haha.gif tak mi sie zdaje bo ta strona jest na tym samym serwerze co moja, zeby podsniesc statystyki moze nie wiem ;/
DREEMus
zostaje Ci eMail do Admin'a biggrin.gif
Pilsener
Poczytaj o bezpieczeństwie skryptów PHP... pewnie to był atak typu LFI (czyli zaincludowanie pliku na tym samym serwerze), ale nie znając szczegółów trudno powiedzieć.

90% skryptów robią amatorzy i nie trzeba być hakerem, by się włamać - wystarczy zła wola. Zresztą włamywać się komuś np. na bloga to lamerstwo i tyle.
arek33
A gdzie masz kolego hosting ?
bialko0019
Serwer mam w boo.pl smile.gif Wiem, że sporo osób uważa ten serwis za zły i wogóle, ale jak narazie widze daję rade jak za taką cenę smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.