Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS] array.join() a string.concat()
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
fragles
W paru miejscach znalazłem informacje o tym, że array.join() łączy stringi szybciej i wydajniej niż string.concat lub string+string, ale sprawdzając w pętli i porównując czasy wychodzi mi coś zupełnienie przeciwnego - przy pętli 3000 różnica jest 2x większa na niekożyść array.join(). Jako, że nie jestem ekspertem w temacie to nie za bardzo wierze w to co widzę i wolę się upewnić - czy z tym array.join() do łączenia strngów to bzdura? czy może ja coś nie tak robię? jak to jest z wydajnością poczas łączenia stringów.
wookieb
Troszke głupie rozwodzenie sie
http://andrew.hedges.name/experiments/concat/

Nie powiem tobie co jest szybsze ale nawet jeżeli array.join to jezeli masz stringa to będziesz konwertował na tablice i laczyl i odwrotnie? Raczej nie.
dr_bonzo
Heh, ten test na operze daje mi 40/160 a juz na safari 80/56 a na FF 40/40 biggrin.gif

Ale to nic nie zmienia, po co konwertowac 2 stringi na tablice zeby to tylko zlaczyc?
Masz jakies mega ogromne obliczenia ze tak to optymalizujesz/komplikujesz? Czy laczysz 2 stringi i juz?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.