Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmienny Popup
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
dark_root
Czy jest możliwość zrobić popup, który co określoną ilość czasu będzie zmieniał swoją zawartość np. przez pierwszą minute wyświetla stronę www.aa.pl a potem www.bb.pl. Nie chodzi mi o to, żeby w to kod popup'a zmieniał wyświetlaną stronę, ale żeby to strona macierzysta zmieniała popup'a. Jest taka możliwość?
erix
No skoro popup, to przecież HTML/JS/etc...

Nie rozumiem sensu pytania.
Fifi209
@erix

Ja to rozumiem tak:
Ma stronę główną - z niej otwiera popup, np. najedzie myszką na obrazek i w popup strona się zmieni.

@topic
Jak otwierasz nowe okno to przypisz do zmiennej.
erix
A fakt; window.open zwraca uchwyt. ;]
dark_root
A moglibyście dać jakiś przykładowy kod, bo mój wygląda mniejwięcej tak, że mam 2 buttony. Jak nacisnę pierwszy to otwiera się popup ze stroną www.1.pl natomiast jak nacisnę drugi button to otwiera się strona www.2.pl. Problem pojawia się gdy nacisnę button 1 a potem button 2. Chciałbym, żeby strona bezpośrednio się zmieniła po naciśnięciu drugi raz buttona. Tak jednak nie jest. Muszę zamknąć okno, które pojawiło się po naciśnięciu pierwszego buttona a dopiero potem wcisnąć drugi button. Jak zrobić, żeby można było zmieniać zawartość popup bez konieczności zamykania go przy zmienianiu zawierającej przez niego strony?
erix
pseudokod
Kod
var uchwyt = wybijSzybe();
uchwyt.location = 'asdasdasd.html';
dark_root
Nie za bardzo wiem jak to połączyć z moim kodem. Jeżeli nie chce wam się pisać całego kodu, możecie mi powiedzieć o czym powinienem poczytać, żeby to połączyć i żeby działało?
Fifi209
Napisał Ci...

Kod
// tworzysz uchwyt do okienka
var handle = window.open('forum.php.pl', 'Najlepsze forum php');

// teraz aby zmienić zawartość okna robisz
handle.location = 'wortal.php.pl';

To takie trudne?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.