mam problem z porównaniem i zwróceniem rekordów z bazy. Mam formularz który wypełnia użytkownik wpisuje Markę i rocznik sprawdza czy dane auto istnieje w bazie i ma zwrócić jego szczegóły. Sprawdzenie odbywa się, tylko mam gdzieś błąd
ponieważ jeśli jest więcej rekordów odpowiadających zapytaniu wyświetla tylko pierwszy pasujący i powtarza go tyle razy ile jest róznych pasujących rekordów. Np w bazie jest 6 Fordów z rocznika 1995 (fiesta '95, fiesta '95, mondeo '95, mondeo '95,mondeo '95, fiesta '95). Po wpisaniu w formularzu Ford 1995 wyświetla tylko pierwszego forda i powtarza go 6 razy. A powinien wyświetlić wszystkie Fordy z rocznika '95 proszę o pomoc. Mam jeszcze pytanie czy można dać takie zapytanie do bazy żeby wyszukać rekord po czterech wartościach (Marka, Model, Rocznik, Pojemność)? Wtedy mogę precyzyjnie sprawdzić czy dane auto istnieje w bazie
<?php require_once('db_connect.php'); $mail = $_POST['mail']; $marka = $_POST['marka']; $model =$_POST['model']; $rocznik = $_POST['rocznik']; $pojemnosc = $_POST['pojmenosc']; { } else { connect_db(); $zapytanie1 = "SELECT Marka, Rocznik FROM Auto_rodzaj WHERE Marka = '$marka' && Rocznik = '$rocznik'"; if ($ile > 0){ for($i=0; $i<$ile; $i++) { $zapytanie2 = "SELECT * FROM Auto_rodzaj WHERE Rocznik = '$rocznik'"; echo''.$row['Marka'].'<br>'.$row['Model'].'<br>'.$row['Rocznik'].'<br>'.$row['Pojemnosc'].'<br>'.$row['IdAuta'].'<br>'; }} else { } } echo '<form action="check.php" method="post"> <input type="text" name="mail">E-mail <input type="text" name="marka">Marka <input type="text" name="model">Model <input type="text" name="rocznik">Rocznik <input type="text" name="pojemnosc">Pojemność <input type="submit" name="check" value="Sprawdź"> </form>'; ?>