Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Strona wyłączona podczas modernizacji ...?!?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kielich
Witam mam taki problemik musiałbym napisać kodzik który wyłaczy strone podczas modernizacji i wyswietli zamiast index i strony to jakis napis np. wracamy za 30 min czy coś takiego
chciałbym jakies sugestie jak najlepiej to rozwiązać napisać zaden probelm potrzebuje "szkicu" jak to musi wyglądać

bede wdzieczny za jakies odpowiedzi
pozdro
_olo_1984
ja robiłem to w taki sposób, że miałem w bazie danych tabele od ustawień strony np. kodowanie, języki, opis strony słowa kluczowe itp. i jednym z tych ustawień była opcja "strona-dostępna" (odpowiadająca właśnie za coś takiego, jak chwilowe wyłaczenie). Przyjmowała wartość 1 lub 0 . I podczas wykonywania skryptu na samym początku była sprawdzana, jeżeli było 1 to pokazywała się strona, jeżeli 0 to strona wyłączona i pokazywał sie jedynie komunikat (który też mogłem wpisywać w bazie). Tylko teraz nie wiem jak masz zbudowaną stronę, ja uzywałem tego w cmsie, nie wiem do czego tobie potrzebne. A zrobić to można na kilka sposobów. Najprostrzy to zwykłe if else, lub if coś tam to die('Komunikat') . Może coś Ci to pomoże, pozdr
potreb
Zapisujesz info w bazie nawet razem z komunikatem że strona w modernizacji i później prosty warunek, który wyświetla np inną podstronę.
Fifi209
Cytat(potreb @ 15.07.2009, 17:25:00 ) *
Zapisujesz info w bazie nawet razem z komunikatem że strona w modernizacji i później prosty warunek, który wyświetla np inną podstronę.

Albo i w configu, nie trzeba wszystkiego do bazy ładować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.