Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html] Problem w internet explorer
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
robal94
Tworze strone internetową i chciałem by na wszystkich przeglądarkach działała tak samo. wchodze przez internet explorer a tam przycisk do logowania nie działa. Można coś z tym zrobić? blinksmiley.gif
wookieb
0 kodu
0 twojego myślenia
0 informacji
=
0 pomocy
kamil4u
Tak - jakie pytanie taka odpowiedź - niestety moja wróżka ma wakacje, a nie lubi jak się jej przeszkadza, tak więc nie ma rady musisz podać więcej informacji tongue.gif
robal94
  1. <table border="0"><tr><td><form action="logowanie.php method="post"> <center>Logowanie</center></td></tr><tr><td><input type="text" name="login" size="25" maxlength="16" value="login..." onclick="this.value=''" /></td></tr><tr><td><input type="password" name="haslo" size="25" maxlength="32" value="hasło" onclick="this.value=''" /> </td></tr><tr><td><button type="sumbit">zaloguj</button></td></tr></table>

I to w firefoxie i w google chrome działa ale w internet explorer nie
Fifi209
Jakbyś dodał click'a przez np. jquery to by działało. winksmiley.jpg
robal94
to znaczy?(bo cie nie rozumiem...)
Fifi209
Jak przez jQuery dodasz zdarzenie onclick to będzie działało, bo w tam jest rozwiązana kwestia obsługi różnych przeglądarek.

Co to Jquery ? - Google.
robal94
dzieki

a nie da sie inaczaj-prościej?
kamil4u
Cytat
Jak przez jQuery dodasz zdarzenie onclick to będzie działało, bo w tam jest rozwiązana kwestia obsługi różnych przeglądarek.

1) każda przeglądarka(mówię o liczących się) obsługuje atrybut onClick
2) fakt, że w jQuery jest to inaczej zrobione(równie prosto), ale kod podany wyżej wygląda na poprawny(tylko JS), bo HTML leży..
3) nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że to winna
Cytat
<button type="sumbit">zaloguj</button>
IMO zadziała tak:
Kod
<input type="sumbit" name="#" value="zaloguj">
Nie mam IE więc nie jestem pewien, a spr nie mogę smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.