Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery] Problem ze zmianą atrybutu inputa
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
adrian1987
Chciałbym po kliknięciu na pole input zmienić jego typ z text na password
mój kod jest taki
  1. jQuery('#haslo').focus(function() {jQuery('#haslo').val(''); jQuery('#haslo').attr("type", "password");});

niestety, pole czyści się ale nie zmienia na password, jak coś wpisuję ot nie jest zakrywane gwiazdkami... Co robię źle??
Berg
Nie ma możliwości zmiany typu pola tak jak Ty chcesz to zrobić, na tej stronie masz przykład jak poprawnie zmienić typ inputa.
adrian1987
dzięki wielkie:)

1. jQuery('#haslo').focus(function() {
  2. jQuery('#haslo').replaceWith('<input type="password" name="" class="reg_input" id="haslo" />');
  3. jQuery('#haslo').focus();
  4. });

zrobiłem to sobie w ten sposób, tylko mam taki problem, że jak chcę nadać akcję blur to niestety już mi nie łapie tego inputa... Chciałbym cofnąć zmianę typu pola hasło jeśli hasło nie zostanie wprowadzone, a zostało wykonane kliknięcie poza obszarem inputa hasło...
  1. jQuery('#haslo').blur(function() {
  2. jQuery('#haslo').replaceWith('<input type="text" name="" class="reg_input" id="haslo" value="Hasło" />');
  3. jQuery('#haslo').focus();
  4. });

takie coś niestety nie działa:/
Berg
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. $(document).ready(function() {
  2. setFocus(); // Ustawiam focus na pole typu text
  3. });
  4.  
  5. function setFocus() {
  6. jQuery('#haslo').focus(function() {
  7. jQuery('#haslo').replaceWith('<input type="password" name="" class="reg_input" id="haslo" />');
  8. jQuery('#haslo').focus();
  9. jQuery('#haslo').blur(function(){
  10. if($(this).val() == '') { // Nie uzupełniono pola
  11. jQuery('#haslo').replaceWith('<input type="text" name="" class="reg_input" id="haslo" value="Hasło" />');
  12. setFocus(); // Ustawiam ponownie focus na pole typu text
  13. }
  14. });
  15. });
  16. }
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.