Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]Odliczanie do wysłania formularza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Deusx
Witam, mam pewien problem.

Mam formularz, poradziłem sobie z jednym, że po kliknięciu wyślij (pole zniknie) Jednak pojawia się inny problem, potrzebuje zrobić coś takiego, aby jak ktoś kliknie "Wyślij" Będzie odliczało
15,14,13 itd.

Zaznaczę, że musi to się odbywać dopiero po kliknięciu. Obecnie to wygląda tak:

1. <th colspan="2"><input onclick='this.style.display = "none"' type="Submit" value="Wyślij" /></th>
Kszyhuu
Możesz w JS zrobić countdown'a.
Deusx
Nie da się tego w html lub php zrobić ? Kompletnie się na js nie znam.

Nawet nie mam pojęcia, jak ten plik js który stworze (coś tam google powiedziało) wklepać do tego submit...
vokiel
Nie da się, odliczanie musi być wywołane po stronie przeglądarki, a tylko skrypt js (ewentualnie aplet javy) może coś takiego zrobić.
Kszyhuu
Jeśli nie chcesz koniecznie JS, to możesz to od biedy zrobić w php. Wyglądałoby to mniej więcej tak, że musiałbyś pobrać datę i dodać do niej te 15 sekund przez mktime(), a następnie dać ifa na tego mktime() który przy przekazaniu TRUE wykonywałby kod. Nie wiem tylko czy to na pewno zadziała. Zawsze robi się to w JS. Zaraz postaram się sklecić coś, co sobie przerobisz i wykorzystasz. smile.gif
Deusx
No ok, zrobię to, i jak to mam dodać do tego sumbit ? Bo z tego co na google wyczytałem, tworzymy plik, ileś tam wartości jest, i możemy go wywołać normalnie
<script type="text/javascript" charset="iso-8859-2" src="countdown.js"></script>

A jak to zrobić z tym przykładem co dałem ?

@Kszyhuu
I pętlą by sprawdzało czy już nie jest ten czas ? Mogło by to zabić serwer przy większości użytkowników, ale możesz podesłać, bardzo bym prosił.

#EDIT:

Poradziłem sobie, wystarczyło dać do kodu php Przed zapytaniem
sleep();
I po kliknięciu wyślij formularz się zatrzymuje na x sekund.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.