Odpowiedni skrypt zaciągnałem stąd:
http://docs.jquery.com/Events/mouseover#fn
Wygląda on tak:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" <html> <head> <script> $(document).ready(function(){ var i = 0; $("div.overout").mouseover(function(){ $("p:first",this).text("mouse over"); $("p:last",this).text(++i); }).mouseout(function(){ $("p:first",this).text("mouse out"); }); var n = 0; $("div.enterleave").bind("mouseenter",function(){ $("p:first",this).text("mouse enter"); $("p:last",this).text(++n); }).bind("mouseleave",function(){ $("p:first",this).text("mouse leave"); }); }); </script> <style> div.out { width:40%; height:120px; margin:0 15px; background-color:#D6EDFC; float:left; } div.in { width:60%; height:60%; background-color:#FFCC00; margin:10px auto; } p { line-height:1em; margin:0; padding:0; } </style> </head> <body> </body> </html>
Interesuje mnie tylko jedna z klas powiedzmy "overout". I teraz na górze jest kod od tego w java script:
ten kod z tego co zauwazyłem (w javascript raczkuje) mówi o tym że po najechaniu myszką pojawi się tekst "mouse over". Tutaj mógłbym wpisać dowolny tekst jaki się może pojawić, ale ja potrzebuję wstawić linka w postaci:
Jak to zrobić?
dodam, że jak wstawie w tej chwili tego linka to pokaże mi się on cały jako tekst, a nie w klikalnej postaci. I jest jeszcze jeden problem że ten link w kodzie PHP występuje w pętli, więc nie będzie on stały, ale zmieniał się w zaleznosci od zaciąganych danych z bazy.