Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]problem z select w mysql
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tr86
Problem polega na tym, że wraz z uploadowanym dokumentem chcę, aby były wyświetlane były dane o użytkowniku, który go wrzucił, a dokładniej chcę pobrać imie i nazwisko z tabeli uzytkownik, gdzie email='".$_SESSION['email']."' jest aktualnie zalogowanym użytkownikiem.

Jeżeli się zaloguję na inne konto, dane te się zmieniają i pokazuje mi teraz dane z tego użytkownika, na którego jestem zalogowany, a nie poprzedniego, który wrzucił dokument.

Kod:
  1. $zapytanie3=mysql_query("SELECT * FROM uzytkownik WHERE email='".$_SESSION['email']."'") //zmienna z emailem zalogowanego usera
  2. or die('błąd: '.mysql_error());
  3. $user = mysql_fetch_array($zapytanie3);

Nie wiem jak to rozwiązać. Proszę o pomoc.

panisher
Napisz więcej szczegółów, jak wygląda tabela z uploadowanym dokumentem. Zazwyczaj rozwiązuje się to tak: Musisz pobrać dane z bazy kto wrzucił ten plik id użytkownika, a później wczytywać id użytkownika, a nie z sessji.
tr86
Cytat(panisher @ 3.12.2009, 16:46:50 ) *
Napisz więcej szczegółów, jak wygląda tabela z uploadowanym dokumentem. Zazwyczaj rozwiązuje się to tak: Musisz pobrać dane z bazy kto wrzucił ten plik id użytkownika, a później wczytywać id użytkownika, a nie z sessji.

Tabela artykuly zawiera pola: id, id_konferencji, nazwa_pliku, tytul_artykulu, akceptacja
Tabela uzytkownik zawiera miedzy innymi pola: id, email, imie, nazwisko
thek
Chodzi o to, że nie zapisujesz informacji KTO wrzucił dany plik. Zazwyczaj do bazy idzie informacja o id usera, który uploadował plik lub jakaś inna jednoznacznie identyfikująca użytkownika informacja. Jeśli jej brak to nic nie zrobisz. To tak jak z postami na forum. Każdy ma przypisane id tego, kto go napisał bo inaczej była by zgaduj-zgadula winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.