Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][JavaScript][PHP]Formacja tekstu gdy link
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
cniak
Witajcie, chciałbym dodać pewnego skrypta na mojej stronie, otóż:
Dodałem <a href="#table> widok tabeli</a>
Przekierowało mnie w dół strony do <p id="table"> Tabela </p>
Z tym nie było problemu

Zauważyłem, że jeżeli klikne w hiperłącze widok tabeli to automatycznie zmienia się link na mojej stronie z index.php na index.php#table
1)Pytanie: Jaki skrypt tutaj potrzebny, że jeżeli jest strona "index.php#table" to zmienia się kolor tekstu w <p id="table"> Tabela </p> na przykładowo czerwony
2)Pytanie: Umieścić go w miejsce <p id="table"> Tabela </p>?

Z góry dzięki za odpowiedź. Moja strona nie ma wyszukiwarki, a taki krótki spis treści przydatny by był, a najlepiej już żeby przekierowanie miało właśnie takie urozmaicenie smile.gif
darko
Po pierwsze <a href="#table> widok tabeli</a> zamień na <a href="#table"> widok tabeli</a>
Po drugie możesz dodać do odnośnika zdarzenie onclick, np. tak:
<a href="#table" id="table" onclick="document.getElementById(this.id).style.color='red';"> widok tabeli</a>
cniak
Dzieki, a jezeli klikne w wlasnie <a href="#table"> widok tabeli </a> to zeby gdy przejdzie do <p id="table"> Tabela </p> kolor <p id="table"> Tabela </p> zmieni się na kolor czerwony?
darko
sadsmiley02.gif A no tak, mój błąd:

<a href="#table" onclick="document.getElementById('table').style.color='red';"> widok tabeli</a>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.