prosiłbym o pomoc jak w temacie.
Chciałbym, aby skrypt PHP sprawdzał, czy pola wymagane są wypełnione (imię, nazwisko, email, kod pocztowy).
Jeżeli nie, aby wyświetliła się informacja o konieczności wypełnienia pól np. "Nie wypełniłeś wszystkich pól wymaganych" i powrót do formularza.
Fajnie by było, aby nie znikały treści już wcześniej wprowadzone.
Nie jestem programistą lecz grafikiem, jednak stanąłem przed takim wyzwaniem, więc o ile z css sobie radzę, to już PHP dla mnie czarna magia.
poniżej kod dla contactengine.php
<?php $EmailFrom = "aaa@aaa.pl"; $EmailTo = "aaa@aaa.pl"; $Subject = "Informacja z formularza kontaktowego"; // validation $validationOK=true; if (!$validationOK) { exit; } // prepare email body text $Body = ""; $Body .= "Imię: "; $Body .= $Name; $Body .= "\n"; $Body .= "Nazwisko: "; $Body .= $Surname; $Body .= "\n"; $Body .= "Adres: "; $Body .= $Address; $Body .= "\n"; $Body .= "Miasto: "; $Body .= $City; $Body .= "\n"; $Body .= "Kod pocztowy: "; $Body .= $Code; $Body .= "\n"; $Body .= "Adres e-mail: "; $Body .= $Email; $Body .= "\n"; $Body .= "Telefon: "; $Body .= $Tel; $Body .= "\n"; $Body .= "Wiadomość: "; $Body .= $Message; $Body .= "\n"; // send email // redirect to success page if ($success){ } else{ } ?>
oraz plik html:
Z góry dziękuję za okazaną pomoc i pozdrawiam.