Romskey
3.02.2010, 00:26:37
Witam.
Testuję własny skrypt kanału RSS witryny. Jako "nadajnik" działa dobrze - odbieram "newsy" m.in w iGoogle.
Stworzyłem także czytnik i tutaj jest problem. Gdy lokalnie pobieram z url plik rss.xml z partnerskiej witryny wszystko działa świetnie.
Gdy jednak umieściłem skrypt na serwerze - możliwość pobrania zawartości takiego pliku z innej witryny (serwera) stało się niewykonalne.
Pytanie moje brzmi jak w tytule : Jak dobrać się do pliku rss.xml na innym serwerze ?
(jak pobrać jego zawartość ?)
pozdrawiam;)
Fifi209
3.02.2010, 06:08:14
Romskey
3.02.2010, 11:53:55
Korzystałem z tej opcji.
Być może chodzi o czas wykonywania skryptu..?
Niekiedy zawartość plików jest pokaźna.
Fifi209
3.02.2010, 13:48:12
Może pokażesz ten plik i sprecyzujesz po co Ci jego zawartość?
Romskey
3.02.2010, 14:19:42
Pliki znajdują się na każdej witrynie zaopatrzonej w RSS. Jako że mają różne nazwy otwieram źródło i wyciągam link z :
<link rel="alternate" type="application/rss+xml" href="http://domena/rss.xml" title="Bloog - XXX" />
Z uwagi na to iż stronę zakodowałem w ISO 8859-2 miałem problem z polskimi znakami przy wykorzystaniu DOM.
Napisałem więc skrypt który za pomocą kombinacji funkcji wyciąga zawartość items, title,decription itd.
W każdym razie po osadzeniu kodu na serwerze nie działa zarówno DOM jak i mój skrypt, który lokalnie działał mi.
Fakt że lokalnie nadałem sobie wszelkie możliwe uprawnienia i powiększyłem czas wykonywania skryptów, wielkości itd.
Dlatego myślę że rzecz może mieć związek z ograniczeniami - tylko jakie ograniczenie może blokować odczyt pliku wielkości kilkudziestu KB ?
Próbowałem także zuploadować i kopiować plik ale też bez skutku.
Fifi209
3.02.2010, 15:29:40
A może hosting Ci blokuje np. :
allow_url_fopen = Off
(w php.ini)
Romskey
3.02.2010, 15:50:39
Zgadza się.
Na tym serwerze nie mam dostępu do php.ini.
Dzięki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.