Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][CSS][JavaScript]Cień elementów strony.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Tryllion
Witam

Właśnie trafiłem na stronkę www.bwin.com i widzę iż każdy jej element ma charakterystyczny cień. Bardzo fajny efekt.

Nie rozumiem jednak jak on jest tworzony. Ściągnąłem główną stronę przez firefoxa, zwyczajnie. Jak rozumiem firefox zapisuje na komputerze to co widzi, kod html ewentualnie skrypty js etc. Skoro cienie są widoczne w przeglądarce, to znaczy iż są niejako już w tych kodach. W HTML otrzymanym przez przeglądarkę, nie ma ona dostępu ani do PHP ani do ASP etc.

To jak to się dzieje iż po zapisie cienie znikają ? Skoro są widoczne niejako offline w pamięci po mojej stronie ? Myślałem że to JS generuje je, ale sprawdziłem i js zostały zapisane poprawnie, chyba że coś pominąłem, ścieżki etc. Czy są inne możliwości zaistnienia takiej sytuacji ?
Kshyhoo
Widocznie nie zapisuje wszystkich styli.

EDIT: dziwne, ale ja nie mogę takiej strony znaleźć.
Armstrong
  1. .shadowblock { margin:0; padding:0; font-family:Tahoma, Verdana, Sans-Serif }
  2. .shadowblock .rt { background:url(/media/img/shadowblock_rt.gif) top right no-repeat }
  3. .shadowblock .lt { background:url(/media/img/shadowblock_lt.gif) top left no-repeat }
  4. .shadowblock .rb { background:url(/media/img/shadowblock_rb.gif) bottom right no-repeat }
  5. .shadowblock .lb { background:url(/media/img/shadowblock_lb.gif) bottom left no-repeat }
  6.  
  7. .shadowblock h4, .shadowblock h4 a { color:#ffcc00; margin:4px 0px 0px 0; padding-top:0; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none }
  8. .shadowblock h4 a:hover { color:#ffcc00; text-decoration:underline }
  9.  
  10. .shadowblock .content { padding:6px 12px 13px 6px }
  11. * html .shadowblock .content { padding:6px 12px 11px 6px }
  12.  
  13. .shadowblock .brandareacontent { padding:6px 12px 13px 6px }
  14. * html .shadowblock .brandareacontent { padding:6px 12px 13px 6px; font-size:11px }

masz te obrazki na dysku?

Edit: pobrałem ScrapBook'iem i działa bez zarzutów.
Tryllion
SkrapBook dał radę, dzięki nie wiedziałem o takim narzędziu. Coś w ścieżkach musiał pomylić firefox, dzięki wielkie laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.