Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Dodawarka
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Michał90
Witam,
Chce sobie napisać taki prościutki skrypcik, który ma działać na zasadzie mini dodawarki do katalogów.

Otóż ma to działać na takiej zasadzie:
Mam wygenerowaną swoją baze katalogów w notatniku lub też w exelu i chce to zrobić, że jak kliknę np. na jakiś adres katalogu to ma przejść do tej strony i automatycznie, żeby się uzupełniał wpisem a ja tylko zaakceptuje smile.gif

Pomożecie mi to napisać?
Posuniecie pomysły?

Pozdrawiam
Kshyhoo
Jeżeli chcesz kliknąć na link w notatniku, to życzę powodzenia ;p
Michał90
Nie w notatniku biggrin.gif
W notatniku i exelu mam tylko bazę linków, w każdym bądź razie mogę eksportować do mysql.

Kshyhoo
1. Otwierasz plik.
2. Czytasz linia po linii.
3. Ładujesz w pętli na stronę.
4. Klikasz...
;p
Michał90
A tak jaśniej dla noobka biggrin.gif ?
Kshyhoo
Zaczynasz od <?php a kończysz na ?>. Jeżeli oczekujesz gotowca, napisz w innym dziale. W byle jakim kursie php znajdziesz kod potrzebny do obsługi plików i pętlę do wyświetlenia danych. Cała reszta to pestka.
Michał90
heh nie pomagasz biggrin.gif smile.gif
Tylko jak zrobić, że jak klikne w ten adres katalogu to autmatycznie mi się uzupełni daną treścią?
Kshyhoo
Jaką treścią? Strony z linku? Nie słyszałeś o funkcji include() questionmark.gif
crumb
Tak mi się wydaje, że nie słyszał, liczy na gotowca smile.gif.
Michale, domyślam się, że nikt nie wie o co Ci dokładnie chodzi bo nie sprecyzowałeś tego - to raz. Dwa zabierasz się za rzeczy których kompletnie nie masz pojęcia, może zacznij od podstaw i krok po kroku dojdziesz do tego "how to".
Michał90
Dobra może źle napisałem, oczywiście nie czekam na gotowca bo w życiu nic nie ma za darmo.

Chce żeby wyglądało to w taki sposób:

1. Pobieram z bazy danych liste katalogów np. www.adres.pl
2. Uzupełniam w jakimś formularzu(własnym) adres mojej strony, adres email, tytuł strony(mojej), opis mojej strony, słowa kluczowe
3. Następnie klikam na dany adres z bazy, która zostanie wczytana w jakimś miejscu i tam w tym katalogu chce dodać swoją strone i zamiast kopiowania powyższej treśći mojej strony itd. nie bede musiał tego ręcznie kopiować tylko samo się uzupełni, a ja natomiast będe tylko sprawdzał czy dobrze się dodała treś i jeśli bedzie Ok to klikne Dodaj czy coś w tym stylu

Jak coś to prosze pisać smile.gif
Chce sobie zrobić taką mini dodawarkę do katalogów qlweb

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.