produkt 1 - tutaj powinna być ten form od 1 do 101 | i teraz ten przycisk "kup"
produkt 2 - tutaj powinna być ten form od 1 do 101 | i teraz ten przycisk "kup"
produkt 3 - tutaj powinna być ten form od 1 do 101 | i teraz ten przycisk "kup"
produkt 4 - tutaj powinna być ten form od 1 do 101 | i teraz ten przycisk "kup"
i teraz chciałbym po tym kliknięciu na "kupuj" by zostało wykonane polecenie do bazy danych
zrobiłem jak mi polecił moderator. Już wygląda nieźle ale nadal mi coś nie działa.
by sprawdzić czy działa zrobiłem takie coś
by zapisało mi zakup czyli nazwa tego produktu a w rubryce sztuk ilość jaką wybrałem w inpucie ale niestety nie działa;/
domyślam się że chodzi o to że są dwie nazwy id i kup. i może dlatego przycisk kupuj nie działa.
<?php // petla z produktami <form method="post" action="sik_medyk.php"> <!-- musimy wiedziec co kupuje --> <?php for($i=1; $i<101; $i++){ } ?> <!-- ilosc jaka kupuje --> </select> <input type="submit" value="kupuj"/> </form> <?php endwhile; ?> <?php if ($_GET[action] == kup) { } ?>
i koniec:)
Tutaj jest treść mojego zapytania które napisałem na początku tego wątku
Ponieważ jestem dopiero początkujący to by każdy mnie zrozumiał postanowiłem podzielić co mam na mysli na części.
Moja prośba to pomoc jak połączyć tą pętlę z tym formularzem wyboru od 1 do 101??
- mam tabelę player i to $stat to jest odniesienie do niej
- podaję tutaj jeszcze jak zrobiłem tabele tool
- chcę uzyskać pętlę ( II ) by rozwineły mi się te 4 produkty a przy każdym pokazał się formularz rozwijany od 1 do 101 z możliwością kupna.
- IV częśc jaką wykombinowałem , by do bazy danych sie zapisało ilość własnie tego od 1 do 101 sztuk.
Moim problemem jest to że chcę uzyskać listę tych 4 produktów
produkt 1 - tutaj powinna być ten form od 1 do 101 | i teraz ten przycisk "kup"
produkt 2 - tutaj powinna być ten form od 1 do 101 | i teraz ten przycisk "kup"
produkt 3 - tutaj powinna być ten form od 1 do 101 | i teraz ten przycisk "kup"
produkt 4 - tutaj powinna być ten form od 1 do 101 | i teraz ten przycisk "kup"
i teraz chciałbym po tym kliknięciu na kup by zostało wykonane polecenie do bazy danych
zapisanie w bazie danych kupno produktu 1 w sztukach 44...
I
CREATE TABLE `tool` ( `id` int(11) NOT NULL auto_increment, `owner` int(11) NOT NULL default '0', `typ` varchar(11) NOT NULL default 'N', `name` varchar(111) NOT NULL default '', `cena` int(11) NOT NULL default '0', `ilosc` int(11) NOT NULL default '0', INSERT INTO `tool` VALUES (13, 0, 'M', 'produkt1', 1, 0); INSERT INTO `tool` VALUES (14, 0, 'M', 'produkt2', 2, 0); INSERT INTO `tool` VALUES (15, 0, 'M', 'produkt3', 3, 0); INSERT INTO `tool` VALUES (16, 0, 'M', 'produkt4', 4, 0);
II
print "<tr><td>$tool[name]</td><td></td><td>$tool[cena]</td><td></td><td>- <A href=sik_medyk.php?buy=$tool[id]>Kup</a></td></tr>"; }
}
III
<form method=post action=sklep.php?action=kupowanie> <? for($i=1; $i<101; $i++){ } ?> <input type="submit" value="Kup"> </form>
IV
if ($_GET[action] == kupowanie) { { if ($_POST[kup] > $stat[pieniadze] || $_POST[kup] <= 0) { exit; } } else { }
Widzę że nikt nie potrafi mi pomóc.
Ale nikt nie pisze w czym problem;/ czy ja źle zadałem pytanie czy jak?