Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Sklep internetowy - przekierowanie do koszyka po kliknięciu na dodaj do koszyka
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Cez83
Witam.
Potrzebuje dołożyć do funkcjonalności sklepu jedną małą rzecz, jednak nie wiem jak to dokładnie zrobić.
Otóż w sklepie internetowym chcę, aby po kliknięciu na ikonkę koszyka oprócz dodania produktu do koszyka, klient został przekierowany do koszyka - aktualnie zostaje tam gdzie jest.
Znalazłem nawet funkcję odpowiedzialną za dodanie do koszyka, jednak jak dodałem w niej przekierowanie to wywala błąd. Załączam kod funkcji... proszę o pomoc co zrobić aby przekierowało klienta do koszyka.

1. public function add2basket($id,$params='') {
  2. global $shop,$theme,$lang;
  3.  
  4. $ext_basket='';
  5.  
  6. if (!@empty($params['options'])) {
  7. $params['options']=$this->_recode($params['options']);
  8. }
  9.  
  10. $shop->basket();
  11. $shop->basket->add_prod($id,1,@$params['options'],'',@$params['basket'],true);
  12. $shop->basket->register();
  13. $response=new xajaxResponse();
  14. $response->addAssign('basketAmount','innerHTML',$theme->basketAmount());
  15. $response->addAssign('basket_count','innerHTML',$shop->basket->num);
  16.  
  17. $this->actionAlert($lang->basket_ajax_notice,$response);
  18.  
  19. return $response;
  20.  
  21. exit();
  22. }

Próbowałem zrobić to w taki sposób:

1. $url = 'go/_basket/index.php';
  2.  
  3. header("Location: $url");
lobopol
A nie możesz po prostu zrobić linka prowadzącego do koszyka w stylu : koszyk.php?dodajproduktid=x skoro chcesz przekierowywać po kliknięciu to w ajaxa w tym momencie nie trzeba się bawić.
Cez83
Nie do końca czaje??
To gdzie to zrobić i jak??
lobopol
Wiesz nie mam pojęcia jakiego skryptu sklepu używasz (jeżeli używasz gotowca to już bardzo ciężko coś powiedzieć), jeżeli sam to wszystko pisałeś to w którymś miejscu masz przycisk zrobiony dodaj do koszyka w skrypcie go sobie modyfikujesz aby miał w adresie id produktu i w miejscu do którego przesyłasz gdy te id jest ustawione dodajesz do koszyka, a następnie wyświetlasz całą zawartość koszyka.
Cez83
No właśnie w tym rzecz, że jest to "gotowiec" a dokładnie SOTE 4.0, przy przycisku do koszyka jest tylko tyle:
  1. <!-- Koszyk -->
  2. <table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
  3. <tr>
  4. <td align="center">
  5.  
  6. <table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center">
  7. <tr valign="baseline">
  8. <td align="left">
  9. <?php
  10. // wyświetl koszyk + opcje, jeśli są dostępne
  11. $this->recWishlist($rec->data['id'],$rec);
  12. ?>
  13. </td>
  14. <td align="left" style="padding-left: 10px">
  15. <?php
  16.  
  17. // wyświetl koszyk + opcje, jeśli są dostępne
  18. $this->recBasket($rec->data['id'],$rec);
  19. ?>
  20. </td>
  21. <td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</td>
  22. <td>

Jakiś pomysł jak to zrobićquestionmark.gif
lobopol
Właśnie patrzę na demo http://demo1.sote.pl/basket/index i tam działa tak jak chcesz. Niezbyt teraz to rozumiem.
Cez83
No tak... tylko tam masz SOTE 5.0 a ja mam sote 4.0
zapraszam na stronę:
www.karba.com.pl
lobopol
Sprawdź dokładnie w panelu administratora czy przypadkiem nie masz tam takiej opcji. A jedna sprawa klienci wolą jednak za każdym razem nie być przerzucani do koszyka tongue.gif.
Cez83
No niby nie wolą...
Ps. W panelu nie mam takiej opcji

W takim razie jest inna sprawa - po kliknięciu na dodaj do koszyka aktualizuje się tylko ilość sztuk a suma dalej jest 0zł, dopiero po odświeżeniu strony aktualizuje się suma... co z tym zrobić?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.