Mam skrypt, w którym znajduje się div opisany następująco:
Dane w nim mogę dowolnie edytować i zawartość jest przesyłana za pomocą pliku .js:
// JavaScript Document $(document).ready(function(){ setClickable(); }); function setClickable() { $('#editInPlace').click(function() { var revert = $(this).html(); $(this).after(textarea+button).remove(); $('.saveButton').click(function(){saveChanges(this, false);}); $('.cancelButton').click(function(){saveChanges(this, revert);}); }) .mouseover(function() { $(this).addClass("editable"); }) .mouseout(function() { $(this).removeClass("editable"); }); }; function saveChanges(obj, cancel) { if(!cancel) { var t = $(obj).parent().siblings(0).val(); $.post("ajax.php",{ content: t },function(txt){ alert( 'Zmiany zapisano pomyślnie!'); }); } else { var t = cancel; } if(t=='') t='(click to add text)'; setClickable(); }
Prosto do pliku changes.php, który zapisuje w bazie danych modyfikacje zawartości tego div'a.
Problem polega na tym, że poza zawartością tego div'a chciałbym do pliku changes.php przesyłać jeszcze jedną zmienną zupełnie niezwiązaną z tym div'em.
W tym samym dokumencie, w którym jest edytowalny div znajduje się też:
(...)<input id="lang" style="background: #9e2d1b; color: white; border: "1px outset #9e2d1b";" type="submit" value="<?php echo $Google_Translate_API->translate($xml->pl->body->text3, $from = '', $to = $cfrom); ?>" />
I chcę, aby razem z zawartością tego div'a, który przesyłany jest w zmiennej $_POST['content'] wysyłany był również wybór z tagu <input>
Zapewne wiąże się to głównie z edycją tego js'a i dodaniem jakiegoś id w tagu html'a, ale javascriptu w ogóle nie rozumiem.
Ktoś może w jakiś sposób pomóc?
Z góry dzięki,