Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Window open pop-up
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Prezes
Witam,
Mam pytanie, jak zrobic takie ladne okienko bez zadnych toolbarow i innych adresow. Tak jak czesto wyskakuja reklamy, czasem sa transparentne. Szukalem ale bylo tylko o zwyklym window.open. Wiem ze to pewnie nie php sie tyczy ale tyle tu madrych ludzi...
PMadej
Cytat
Witam,
Mam pytanie, jak zrobic takie ladne okienko bez zadnych toolbarow i innych adresow. Tak jak czesto wyskakuja reklamy, czasem sa transparentne. Szukalem ale bylo tylko o zwyklym window.open. Wiem ze to pewnie nie php sie tyczy ale tyle tu madrych ludzi...

z tego co ja wiem to musisz poczytac o warstwach w dhtml'u
kszychu
Cytat
Szukalem ale bylo tylko o zwyklym window.open. Wiem ze to pewnie nie php sie tyczy ale tyle tu madrych ludzi...

No bo trzeba właśnie zastosować zwykły window.open(adres, nazwa_okna) i gra orkiestra.
Prezes
No wiem ze nie ma to nic do php ale gdzies musialem sprobowac.
Dzieki za pomoc ale nie chodzi mi o window.open bo to wywala taka stara nedze, a wkoncu do UE wchodzimy i trzeba isc z duchem czasu smile.gif Cos znalazlem w xml ale na tym to sie zupelnie nie lapie. jakies bledy smieszne mi wywala no ale to nie rozmowa na ten pokuj....
Bags_Bunny
ja to rowiazalem kiedys w taki sposob ze zrobilem sobie div'a (ktory udaje popupa) z position: fixed (msie oczywiscie tego nie chwyta) i dalem w rogu tego div'a X ktory wywoluje javascript ukrywajacy tego div'a
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.