Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]Formularz- efekt
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ReBeLs513
Witam.
Korzystam z takiego formularza: http://www.kurshtml.boo.pl/html/wyslanie_f...formularze.html wszystko dobrze aż do odebrania maila... Otóż Zamiast: Imię: Norbert mam tak: Imię=Norbert. Da się to zmienić?
Wicepsik
Cytat(ReBeLs513 @ 3.07.2010, 20:44:25 ) *
Da się to zmienić?

Tak.
bastard13
zamiast "$name=" wstaw "$name:"
ReBeLs513
Tylko tam jest takie coś: <input type="text" name="Imię">
Bo jest skrypt php a potem wstawia się swoje pola formularza (link w 1 poście)... I nie wiem jak to zrobić
bastard13
W tym fragmencie zmieniasz "$name=" na "$name:"
  1. foreach ($_POST as $name => $value)
  2. {
  3. if (is_array($value))
  4. {
  5. for ($i = 0; $i < count($value); $i++)
  6. {
  7. $body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value[$i]) : $value[$i]) . "\r\n";
  8. }
  9. }
  10. else $body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value) : $value) . "\r\n";
  11. }
  12.  

i będzie ci wyświetlało tak, jak chcesz.
ReBeLs513
Ok, dzięki bardzo. A teraz kolejna rzecz (nadal do tego kodu formularza)
>> Jak dostaję wiadomość z polem "Treść wiadomości", to w mailu mam takie coś "Treść_wiadomości"- masz jakąś radęquestionmark.gif? Chciałbym, aby w mailu też była 'spacja' a nie"_".
muk4
Poszukaj w kodzie formularza tego pola i zobacz atrybut 'name'.
ReBeLs513
No i mam problem... Bo jedyne "name" to było do body.. Próbowałem pozmieniać coś ale mi nie wyszło. Pomocy. I kolejna rzecz, już ostania, nie chcę, aby pole "submit=wyślij" się wysyłało razem z innymi polami..
kapuch
Cytat(ReBeLs513 @ 4.07.2010, 22:46:14 ) *
No i mam problem... Bo jedyne "name" to było do body.. Próbowałem pozmieniać coś ale mi nie wyszło. Pomocy. I kolejna rzecz, już ostania, nie chcę, aby pole "submit=wyślij" się wysyłało razem z innymi polami..

To wykasuj submitowi atrybut name i zostaw tylko value.
ReBeLs513
Ok, a co z tym "_", gdzie to zmienić?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.