Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][.htaaccess][SWFObject]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wikiania
Witam,

mam następujący problem:

napisałam do swojej strony plik .httaccess o następującej treści:

AddType text/css css
AddType application/x-shockwave-flash swf
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*)/([a-wy-zA-Z0-9-]+)-([^-]+)$ index.php?id=$3 [NC]
RewriteRule ^(.*)/([a-wy-zA-Z0-9-]+)-([0-9]+)/([a-wy-zA-Z0-9-]+)([0-9]+)$ index.php?id=$3&ids=$5 [NC]

.htaccess działa prawidłowo, problem pojawia się jedynie przy wyświetlaniu animowanego flash'a - animacja się nie ładuje.

Co więcej, zrobiłam dwa sposoby wyświetlania linków w zależności od tego czy jest wybrana opcja przyjaznych linków - animacja nie działa tylko w przypadku wybrania przyjaznych linków. Czy ktoś miał podobne doświadczenie i mógłby mnie nakierować na poprawne rozwiązanie?
wookieb
A jaka jest magiczna ścieżka do plik .swf
Poza tym twój serwer jak tak źle skonfigurowany, że musisz dodawać te typy?
wikiania
Dodałam typy, bo podczas przeszukiwania for odnośnie tego problemu, ktoś zaproponował, aby je dodać - masz rację, można je usunąć.

Ścieżka bezpośrednia: http://helios.serwery.pl/projekty/www.rela...a/Flash/top.swf

Nawet jeżeli w samym swf ustawi się bezpośrednią ścieżkę do pliku xml to nadal animacja nie jest widoczna.

wookieb
I jak dobrze rozumiem kiedy podasz tą ścieżkę na swojej stronie to nie działa tak?
Aktualna ścieżka jaką podałeś nie powinno być przepisana przez mod_rewrite
wikiania
Dobrze rozumiesz - nie działa, co mnie dziwi. W przypadku gdy przyjazne linki są wyłączone wszystko wyświetla się jak należy, a ścieżka jest taka sama i to wg mnie sugeruje błąd powiązany z .htaaccessem i jego interpretacją swf, ale dopiero się uczę i dlatego szukam porady...
michaJlS
Sprawdź, czy SWFObject w ogóle Ci się ładuje (czy np adres do niego nie jest przepisywane przez ten Twój htaccess na coś innego). Może jakieś błędy JS się pojawiają.
wookieb
Mówiąc szczerze nie wiem dlaczego twój .htaccess tak reaguje
Ja na początku htaccess dodawałem regułkę
Kod
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -s [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -l
RewriteRule ^.*$ - [NC,L]

Odpowiedzialną za bezproblemowe obsługiwanie plików
wikiania
Dodałam regułę - nadal nie działa...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.