wikiania
27.08.2010, 15:13:14
Witam,
mam następujący problem:
napisałam do swojej strony plik .httaccess o następującej treści:
AddType text/css css
AddType application/x-shockwave-flash swf
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*)/([a-wy-zA-Z0-9-]+)-([^-]+)$ index.php?id=$3 [NC]
RewriteRule ^(.*)/([a-wy-zA-Z0-9-]+)-([0-9]+)/([a-wy-zA-Z0-9-]+)([0-9]+)$ index.php?id=$3&ids=$5 [NC]
.htaccess działa prawidłowo, problem pojawia się jedynie przy wyświetlaniu animowanego flash'a - animacja się nie ładuje.
Co więcej, zrobiłam dwa sposoby wyświetlania linków w zależności od tego czy jest wybrana opcja przyjaznych linków - animacja nie działa tylko w przypadku wybrania przyjaznych linków. Czy ktoś miał podobne doświadczenie i mógłby mnie nakierować na poprawne rozwiązanie?
wookieb
27.08.2010, 15:24:41
A jaka jest magiczna ścieżka do plik .swf
Poza tym twój serwer jak tak źle skonfigurowany, że musisz dodawać te typy?
wikiania
27.08.2010, 15:42:37
Dodałam typy, bo podczas przeszukiwania for odnośnie tego problemu, ktoś zaproponował, aby je dodać - masz rację, można je usunąć.
Ścieżka bezpośrednia:
http://helios.serwery.pl/projekty/www.rela...a/Flash/top.swfNawet jeżeli w samym swf ustawi się bezpośrednią ścieżkę do pliku xml to nadal animacja nie jest widoczna.
wookieb
27.08.2010, 16:09:02
I jak dobrze rozumiem kiedy podasz tą ścieżkę na swojej stronie to nie działa tak?
Aktualna ścieżka jaką podałeś nie powinno być przepisana przez mod_rewrite
wikiania
27.08.2010, 20:09:21
Dobrze rozumiesz - nie działa, co mnie dziwi. W przypadku gdy przyjazne linki są wyłączone wszystko wyświetla się jak należy, a ścieżka jest taka sama i to wg mnie sugeruje błąd powiązany z .htaaccessem i jego interpretacją swf, ale dopiero się uczę i dlatego szukam porady...
michaJlS
27.08.2010, 20:23:55
Sprawdź, czy SWFObject w ogóle Ci się ładuje (czy np adres do niego nie jest przepisywane przez ten Twój htaccess na coś innego). Może jakieś błędy JS się pojawiają.
wookieb
27.08.2010, 20:26:27
Mówiąc szczerze nie wiem dlaczego twój .htaccess tak reaguje
Ja na początku htaccess dodawałem regułkę
Kod
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -s [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -l
RewriteRule ^.*$ - [NC,L]
Odpowiedzialną za bezproblemowe obsługiwanie plików
wikiania
30.08.2010, 09:59:22
Dodałam regułę - nadal nie działa...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.