Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS] Problem z JavaScript - prośba o sprawdzenie kodu
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
gsmphone
Witam,

Mam problem z kodem ponieważ mi nie chcę zadziałać. Mianowicie mam pole input o nazwie "owoce". Użytkownik wpisuję nazwę i naciska na przycisk(button) który powoduję uruchomienie się funkcji. Funkcja natomiast odczytuję to co napisał użytkownik w tym polu i przekazuję info do pliku php w którym jest połączenie z mysql(dodatkowo robi tam coś jeszcze ale to działa więc to oznaczyłem to // ). Informacja jest przekazywana w postaci adres html np: mark.php?owoce=banany. Dodatkowo jak ta informacja jest przekazana to funkcja ten plik ładuję. Jak by ktoś mógł zerknąć na kod byłbym wdzięczny bo spędziłem całą noc nad tym.

Pozdrawiam

1. <script type="text/javascript">
  2.  
  3. function PokazO()
  4. {
  5.  
  6. // var akapit = document.getElementById('obraz');
  7. // akapit.style.display = "block";
  8. // obrazload('',1);
  9.  
  10.  
  11. var dest = document.getElementById('link');
  12. var img = document.getElementById('idimg');
  13. var src1 = document.getElementById('owoce').value;
  14. var nowySkrypt = document.createElement("script");
  15. nowySkrypt.setAttribute("type", "text/javascript");
  16. nowySkrypt.setAttribute("src", "mark.php?owoce="+src1);
  17.  
  18.  
  19. dest.value='mark.php?owoce='+src1;
  20. img.src = dest.value;
  21.  
  22. }
  23.  
  24. var spr=0;
  25. function aa(){toinput();if(spr)setTimeout("aa()",300);}
  26.  
  27. </script>
  28.  
  29.  
  30. <input name="owoce" type="text" id="owoce" size="25" class="required" onfocus="spr=1;aa()" onblur="spr=0">
  31.  
  32. <input type='button' name='b' class='bd' onclick="PokazO();" value='Sprawdź owoc'>
  33.  
wookieb
Poczytaj o AJAX bo tak jak masz teraz nie przekazuje się danych do php w javascriptcie
gsmphone
No tak, ale mi chodzi o to że jak napiszesz w js

<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="mark.php?owoce=banany"></script>

to w tym momencie już przekazałeś do mark.php że owoc to banan. Tylko ja chce żeby mi odczytywało a nie żeby było wpisane tak jak teraz jest.
wookieb
Napisałem coś niewyraźnie? Poczytaj o ajax. jquery -> ajax
gsmphone
ok, dzięki. Zaraz zobaczę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.