Witam,
mam formularz który jest ładowany na stronę częściowo. A dokładniej to pojawia się na niej po kawałku.
Użytkownik wypełnia 3 pola kilka zapisz. Wtedy uruchamiana jest funkcja która serializuje dane SendData = $('form').serialize(); i za pomocą $.post(); wysyła je na serwer.
Tam są przetwarzane. Do bazy danych zapisywany jest rekord i zwracany jego identyfikator.
Wtedy za pomocą $.('element').val(); ustawiana jest wartość pola.
Skrypt pokazuje użytkownikowi kolejne pola do wypełnienia a wypełnione już blokuje.
Po uzupełnieniu kolejnych pól formularza uruchamiana jest funkcja jQuery, która ponownie ma wykonać
$('form').serialize i wysłać je na serwer. Problem polega na tym, że wtedy już zostają wysłane tylko dane wypełnione ręcznie przez użytkownika. Nie wysyła w ogóle ani danych wpisanych poprzednio z pól wyłączonych. Ani danych z pól ukrytych, których wartości modyfikowane zostały za pomocą $.('element').val();
A patrząc w firebugu te wartości są zmodyfikowane w przeglądarce. Jednak w tablicy $_POST po stronie serwera widać już tylko te wpisane ręcznie przez użytkownika.
Nie wiem czy to bug jQuery czy ja się zabieram za to od złej strony.
Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać?