Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SQL]Zastosowanie funkcji JOINT
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
eurosoft
Witam, mam kłopot z funkcją JOINT. Zapytanie którego kod jest poniżej nie przypisuje właściwie wartości z drugiej tabeli przy zastosowaniu stronicowania (jeśli wszystko jest na jednej stronie to jest ok)
proszę o pomoc w rozwiązaniu zagwozdki
  1. $sql1 = "SELECT
  2. $tabela.id_book,
  3. $tabela.imie_nazwisko,
  4. $tabela.start_pol,
  5. $tabela1.animals,
  6. $tabela1.animals1,
  7. $tabela1.animals2,
  8. $tabela1.ilosc,
  9. $tabela1.ilosc1,
  10. $tabela1.ilosc2,
  11. $tabela1.ilosc_shot,
  12. $tabela1.login
  13. FROM $tabela LEFT JOIN shot ON $tabela.id_book=$tabela1.id_book where $tabela.id_book>$from and nr_obw='{$_SESSION['nr_obw']}'";

dla wyjaśnienia zmienna $from to:
$from=($strona-1)*$ileNaStronie;
ADeM
"JOINT" oO?
Co zawierają zmienne $tabela, $tabela1. Na pewno ma tam być "shot"?
Przed nr_obw dodaj nazwe tabeli.
eurosoft
Cytat(ADeM @ 5.12.2010, 22:23:28 ) *
"JOINT" oO?
Co zawierają zmienne $tabela, $tabela1. Na pewno ma tam być "shot"?
Przed nr_obw dodaj nazwe tabeli.

są to nazwy tabel w bazie:

$tabela = 'ksiega';
$tabela1 = 'shot';

thek
JOINT? Chyba chcesz zjarać całą bazę winksmiley.gif

A teraz poważnie... Ja na Twoim miejscu PRZED wysłaniem zapytania do bazy wyświetlił sobie zmienną $sql1 i spróbował zobaczyć czy nie wstawia Ci głupot. A gdy myślisz, że jest ok, to skopiuj to zapytanie i walnij do bazy. Co do stronicowania to pierwsze widzę, by było one robione w WHERE, zamiast LIMIT.

A inna poważna sprawa... Po raz który tworzysz ten sam temat? Bo na moje oko to już przynajmniej 3 z tym samym problemem. Jeśli nie umiesz zrozumieć stronnicowania to o nim wpierw poczytaj zanim zaczniesz wpisywać głupoty do zapytania. Temat zamykam, bo ileż można tych samych tematów zakładać. Jeszcze jeden o tym samym i będzie +10%.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.