Witam!
Potrzebuję pomocy przy zabezpieczeniem pojedynczych zdjęć na stronie hasłem. Chodzi o to, żeby w danej galerii niektóre zdjęcia były zawsze dostępne (widoczne), a inne dopiero po podaniu hasła (jedno hasło dla wszystkich zdjęć).
Wymyśliłem, że najzgrabniej byłoby, gdyby te "zabezpieczone" zdjęcia były oznaczone w jakiś sposób w kodzie, a do tego podpięty kod Javascript (na takiej zasadzie jak standardowy lightbox), który zamienia źródło src zdjęcia, jeśli odpowiednia zmienna sesyjna nie jest ustawiona. Po podaniu hasła zmienna sesyjna ustawia się i zdjęcie wyświetla się normalnie.
Problem w tym, że bazuję na Wordpressie (jakiś odziedziczony szablon, wersja przestarzała, w dodatku zmodyfikowana..) i nie bardzo chcę grzebać w php, żeby tego całkiem nie posypać. Pomyślałem więc o Javascripcie jako jedynym rozwiązaniu, ale za to tutaj zupełnie nie mam doświadczenia.
Bardzo proszę o pomoc w stworzeniu pliku js, który zamienia źródło obrazka w zależności od zmiennej sesyjnej.
Pozdrawiam,
Jakub
Wciąż poszukuję rozwiązania. Proszę o pomoc. Może jakieś wskazówki?
17.12.2010 Nadal poszukuję. Naprawdę potrzebuję w tym pomocy. Czy w ogóle da się to rozwiązać Javascriptem?